|

8 Ocak Pazartesi Sabah Raporu

PKK/PYD’ye 4 bin TIR'dan fazla silah yardımı yapan ABD'nin örgütü resmi bir devlet olarak tanıyacağı iddia edildi. ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'nda çalışan, FETÖ bağlantısı tespit edilen ve casusluk suçlamasıyla tutuklanan Metin Topuz'la ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı, buna göre Topuz'dan İran'a silah satışı için aracı olması istendi. Muhaliflerin elinde kalan son il olan İdlib'de bomba yüklü araç patlatıldı.

Yeni Şafak
09:19 - 8/01/2018 Pazartesi
Güncelleme: 11:37 - 8/01/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
FETÖ'den tutuklanan ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'nda çalışan Metin Topuz
FETÖ'den tutuklanan ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'nda çalışan Metin Topuz

Türkiye ve dünya gündeminde akşam ve gece saatlerinde yaşanan önemli gelişmelere dair kısa başlıklar:

ABD, PKK devletini resmen tanıyacak

PKK/PYD’ye 4 bin TIR'dan fazla silah yardımı yapan ABD, tehlikeli bir adım daha atmaya hazırlanıyor. Suudi yönetimine yakın Şark el-Avsat’a konuşan bir ABD’li diplomat Beyaz Saray’ın Suriye politikasında yeni safhaya geçtiğini söyledi. Buna göre ABD Savunma Bakanı Mattis, PKK/PYD işgalindeki bölgeyi resmen tanımak için bir ‘diplomat ekibi’ gönderdi. Bu ekip PKK elebaşlarıyla görüşerek yol haritasını görüştü.


İdlib'de bombalı araç saldırısı: 30 ölü

Muhaliflerin elinde kalan son il olan İdlib'de bomba yüklü araç patlatıldı. İdlib'in en işlek merkezlerinden biri olan 30. Cadde'de gerçekleştirilen bombalı araç saldırısında 30 kişi hayatını kaybetti.

Metin Topuz'un İran'a silah satışı için aracı olması istendiği ortaya çıktı

Metin Topuz'un, Amerikan Federal Uyuşturucu ile Mücadele Kurumu'nun görevlisiyle yaptığı yazışmada İran'a gönderilmesi planlanan bin adet silahla ilgili görüşme kayıtlarına ulaşıldı.

ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'nda çalışan, FETÖ bağlantısı tesipt edilen ve casusluk suçlamasıyla tutuklanan Metin Topuz'la ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı.

TRT Haber'in haberine göre, Metin Topuz'dan ambargo uygulanan İran'a yapılacak olan silah satışına aracılık etmesi istendi.

Metin Topuz, 17-25 Aralık operasyonlarını yürüten FETÖ'cü eski polis şefleriyle ABD'ye gitmiş, bazı komploların hazırlanmasında rol aldığı belirtilmişti.

#Türkiye
#Gündem
#Sabah Raporu
7 yıl önce