|

457 terörist teslim oldu

İçişleri Bakanı Soylu, teslim olan terörist sayısının son 17 yılda en yüksek seviyeye çıktığını söyledi. Soylu, “2016 yılında 457 kişi örgütten kaçarak adli makamlara teslim olmuştur” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/11/2016 Perşembe
Güncelleme: 23:54 - 23/11/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2016 yılında 457 kişinin örgütten kaçarak teslim olduğunu söyledi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, İçişleri Bakanlığı ile bağlı kurumların 2017 yılı bütçesinin görüşülmesine başlandı. Bakanlığın bütçesine ilişkin bir sunum yapan Soylu, Türkiye'nin birbirinden farklı karakterde, ancak aynı amaca hizmet eden üç terör örgütüyle mücadele halinde olduğunu kaydetti. Hükümetin, bunu kararlı ve başarılı bir şekilde sürdürdüğünü anlatan İçişleri Bakanı Soylu, şöyle devam etti:



TERÖRE TAHAMMÜL YOK


“Fırat Kalkanı operasyonuyla DEAŞ'a ağır bir darbe indirmiş; sokak sokak, mahalle mahalle mücadele ederek PKK'yı bitme noktasına getirmiş, aldığı tedbirlerle devlet kademelerindeki FETÖ/PDY üyelerini ve paralel devlet yapılanmasını tasfiye etmeye yönelik bir anlayış ortaya koymuştur. Biz sadece teröristlerle mücadele etmiyoruz. Terörü ortaya çıkaran, var eden, diri tutan, destekleyen tüm etkenlerle de yapılanmalarla da mücadele ediyoruz. Açık ve net ifade etmek isterim, değil teröriste silah verene, moral verene bile tahammülümüz yoktur.” Teslim olan terörist sayısının son 17 yılda en yüksek seviyeye çıktığını ifade erden Soylu, “2016 yılında 457 kişi örgütten kaçarak adli makamlara teslim olmuştur” dedi.



258 BOMBALI EYLEM ÖNLENDİ


Soylu, 2016 yılında istihbari çalışmalar neticesinde polis bölgesinde PKK/KCK terör örgütünün 214, DEAŞ terör örgütünün 34, aşırı sol terör örgütlerinin 10 silahlı, bombalı terör eyleminin engellendiğini açıkladı. Soylu ayrıca, PKK'ya yönelik operasyonlarda piyasa değeri 4 milyar, FETÖ'ye yönelik narkoterör operasyonlarda piyasa değeri 75 milyon lira olan uyuşturucu ele geçirildiğini bildirdi.



  1. 21 bin 929 kişi ihraç edildi
  2. Soylu konuşmasında FETÖ ile mücadele kapsamında İçişleri Bakanlığı'nda 21 bin 929 kişinin ihraç edildiğini bildirdi. Personel alımları hakkında da bilgi veren Soylu şunları kaydetti: “Personel alımları noktasında, lise mezunları arasından 10 bin polis alımı halen yapılmaktadır. Jandarma Genel Komutanlığımız bünyesinde 700 subay, 3 bin 450 astsubay, 9 bin uzman jandarma alımı halen devam etmektedir. Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda ise 50 subay, 105 astsubay ve 635 uzman erbaş alımı çalışmaları sürmektedir. 5 ilde çarşı ve mahalle bekçisi alımı ilanına çıkıldı."
#İçişleri Bakanı
#Süleyman Soylu
#PKK
#DEAŞ
#FETÖ
8 yıl önce