|

380 iş adamına himmet soruşturması

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından FETÖ'nün finansal yapılanmasına ilişkin başlatılan soruşturması kapsamında örgüte himmet topladığı ve finansman sağladığı iddia edilen 380 iş adamı hakkında gözaltı kararı verildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/01/2017 Cuma
Güncelleme: 03:22 - 6/01/2017 Cuma
Yeni Şafak

Sulh Ceza Hakimliği'nden alınan karar doğrultusunda İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, söz konusu iş adamlarının adreslerine gittikleri, gözaltı ve arama işlemlerinin devam ettiği öğrenildi. 35 ili kapsayan operasyonlarda bazı iş adamları bilgilerine başvurulduktan sonra serbest bırakıldı. Bu arada, şüphelilerden 110'unun yurt dışında olduğunun da tespit edildiği öğrenildi.



ŞİRKETLER ÜZERİNDEN PARA AKTARIMI


FETÖ üyeliği ve terör örgütünün finansmanı suçlaması yapılan şüphelilerin Samanyolu TV'ye ait olan Dünya Pazarlama isimli FETÖ'cü şirket bünyesinde örgüte finansman sağladıkları, himmet topladıkları ve yurt dışından yasadışı şekilde getirilen ürünlerin pazarlaması sonucu elde edilen yüksek geliri örgüte aktardıkları ileri sürüldü. Gözaltına alınan şüpheliler Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü yerleşkesine getirildi.



#FETÖ
#Samanyolu TV
#Himmet soruşturması
8 yıl önce