|

3 bin hakim ve savcı alınacak

Adalet Bakanı Bozdağ, adli tatil bitene kadar 5 bin hakim ve savcının göreve başlayacağını, sene sonuna kadar da 3 bin hakim ve savcı alınacağını açıkladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/08/2016 Perşembe
Güncelleme: 23:38 - 10/08/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, adli tatil bitene kadar yaklaşık 5 bin hakim ve savcının göreve başlayacağını, sene sonuna doğru da 3 bin hakim ve savcı alacaklarını bildirdi. Bozdağ, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun (HSYK) darbe teşebbüsünün olduğu gece başlatılan soruşturmaları da dikkate almak suretiyle, pek çok hakim ve savcı hakkında açığa alma kararı verdiğini ve bunlarla ilgili nihai kararı HSYK'nın vereceğini bildirdi. Bakan Bozdağ, şu anda açığa alınan 3 bin civarında hakim ve savcı olduğunu vurgulayarak, ortaya çıkan ciddi bir hakim ve savcı ihtiyacı olduğunu, vatandaşların yargıda çok sayıda şikayeti ve davası olduğunu söyledi. Adli tatil olduğu için çok görünmeyen bu ihtiyacın eylülde adli tatil bittikten sonra daha çok görüleceğini dile getiren Bozdağ, vatandaşlardan bu konuda herhangi bir endişe duymamalarını istedi. Bozdağ, şunları söyledi:



STAJYERLER MESLEĞE KABUL EDİLECEK


“Şu anda stajda bulunan yaklaşık 5 bin civarında hakim ve savcı adayımız var. En son çıkardığımız KHK'lardan birine koyduğumuz hükümle bunların staj süresi tamamlanmadan mesleğe kabulüne imkan veren bir düzenleme yaptık. Bu adli tatil bitene kadar yaklaşık 5 bin civarında hakim ve savcı göreve başlayacak. Açığa alınmalardan dolayı, boşalmanın doğuracağı olumsuzluklar ortadan kaldırılacak. Bu senenin sonuna doğru da 3 bin hakim ve savcı alacağız. 26 Aralık'ta bir sınavımız var. 3 bin hakim ve savcı adayı alacağız. Hazırladığımız bir kanunla da yeni 5 bin hakim ve savcı alımı için meclisten kadro talebimiz olacak. Vatandaşlarımızın hakim ve savcı ihtiyacı ve adli ihtilaflarının çözümünün gecikmemesi için herhangi bir endişe içerisinde olmamaları gerekir. Her türlü tedbiri aldık, almaya devam edeceğiz.”


#Bekir Bozdağ
#Savcı alımı
#HSYK
8 yıl önce