|

215 bin ByLock kullanıcısı var

TBMM eski Başkanı Mehmet Ali Şahin, istihbarat teşkilatının elde ettiği verilere göre 215 bin ‘ByLock’ sistemi kullanıcısı olduğunu söyledi. Bunlardan 170 binin tespit edildiğini söyleyen Şahin, "ByLock kullanan yargı mensuplarının tespitiyle görevli bir savcı, en hızlı 'ByLock'culardan çıktı. Kimin ne olduğunu kolay kolay bilemiyorsunuz" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/10/2016 Pazar
Güncelleme: 21:39 - 15/10/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

TBMM eski Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) şifreli yazışma uygulaması “ByLock”a ilişkin, “İstihbarat teşkilatımızın elde ettiği verilere göre 215 bin 'ByLock' sistemi kullanıcısı var” dedi. Şahin, partisinin Karabük İl Başkanlığı tarafından Kültür Merkezi'nde düzenlenen Genişletilmiş Danışma Kurulu Toplantısı'nda konuştu. Şahin, “Darbe girişiminden 3 ay gibi bir süre geçmesine rağmen hala gözaltı ve tutuklanmalar, açığa alınmaların devam ediyor” diye düşünenlerin olabileceğini ifade etti.



ÇOĞUNUN İSMİ BELİRLENDİ


Kendi aralarında sadece bu örgüte mensup olanların yararlanabildiği, başkalarının yararlanması mümkün olmadığı bir haberleşme sistemi kurduklarına işaret eden Şahin, “İstihbarat teşkilatımızın elde ettiği verilere göre 215 bin 'ByLock' sistemi kullanıcısı var. Şu ana kadar 170 bin civarında tespit edildi. ByLock' kullanan yargı mensuplarının tespitiyle görevli bir savcı, en hızlı 'ByLock'culardan çıktı ve şu anda gözaltında. Kimin ne olduğunu kolay kolay bilemiyorsunuz" dedi.



AİLELERİYLE BİRLİKTE 1 MİLYON KİŞİ


Darbe girişimi gecesinden sonra tüm siyasi partilerin genel başkanlarının, parti mensuplarının darbeye karşı tavırlarını ortaya koyduklarını, demokrasi toplantılarına katıldıklarını anlatan Şahin, konuşmasında şunları aktardı: “Ancak sanki böyle bir darbe girişimi olmamış gibi, 15 Temmuz'u adeta unutturmak istercesine bir mağduriyet edebiyatı verilmeye başlandı. Bunun da bayraktarlığını maalesef CHP ve onun Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu yapıyor. Bir milyon mağdur var diyor. Bu darbe girişimi sebebiyle tespit edilen FETÖ'ye mensup olanların aileleriyle birlikte 1 milyon olacağını tahmin ediyor. Sayın Kılıçdaroğlu bunların oylarına talip.”



Veri tabanı Kanada'da


Darbe girişimi sonrası gözaltına alınan Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensuplarının itirafları, örgütün haberleşmede kullandığı şifreli mesajlaşma uygulaması ByLock'un nasıl ortaya çıktığı ve kullanımına ilişkin bilgileri ortaya koydu. Bir örgüt üyesi ByLock'un yüklenmesi ve çalışmasına ilişkin, ifadesinde şu bilgileri aktardı: “ByLock veri tabanı Kanada'dır. ByLock üzerinden gönderilen mesajlar, mesajı gönderdikten sonra alıcı tarafından silinmemiş ise 24 saat içerisinde sistem tarafından otomatik olarak siliniyor. Yine gönderici mesajı gönderdikten sonra mesajı telefonundan silerse, alıcı mesajı okuduktan sonra sistem mesajı otomatik olarak siliyor. ByLock içerisinde gelen mesajlardan telefonların özelliklerine göre ekran görüntüsü kopyası alınabiliyor. Bir de ByLock ana sayfada bir kişi bir başka kişiyi eklemediği sürece birbirleri ile mesajlaşamazlar. Bu sistem üzerinde grup kurma özelliği mevcut değildir. Birbirlerini ekleyen kişiler sadece DM (direkt mesaj) şeklinde görüşme yapabilmektedirler. Bu program üzerinden fotoğraf, PDF dosyası veya video paylaşımı yapılamaz sadece mesajla yazışma programıdır.”


#Mehmet Ali Şahin
#ByLock
#Darbe girişimi
8 yıl önce