|

16 Nisan’ı bekliyorlar

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimine karşı verdiği mücadele ile “kahraman” unvanı alan Kahramankazan ilçesi 16 Nisan’daki halk oylamasından umutlu. Vatandaşlar, “15 Temmuz’un cevabını 16 Nisan’da vereceğiz” diyor.

Yeni Şafak
04:00 - 13/03/2017 Pazartesi
Güncelleme: 11:26 - 13/03/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Ersin ve Hatice Yanık
Ersin ve Hatice Yanık

16 Nisan'da yapılacak referandumda Türkiye'nin nabzını ölçmek için yola çıkan Yeni Şafak ve TvNet'in ekiplerimizden diğerinin durağı 15 Temmuz darbe girişimine karşı verdiği mücadele ile kahraman unvanı alan Kahramankazan oldu. 15 Temmuz'da FETÖ'nün hain darbe girişimine karşı sokaklara dökülen ve darbecilerin püskürtülmesinde önemli bir rol oynayan Kahramankazan'da vatandaşlara seçim öncesi düşüncelerini sorduk.



AVRUPADA OYNANAN OYUNA BAKIN


Ersin ve Hatice Yanık çifti, Avrupa ülkelerinde oynanan oyuna dikkat çekerek, “Evet diyeceğiz. Dışarıdaki olaylara bakın. Almanya, Hollanda ne yaptı gördük. Yeni sistem çok faydalı olacak. 15 Temmuz çok kötü. O kadar şehit var. Arkadaşlarımız şehit oldu" ifadelerini kullandı. İşçi Bayram Aksoy da, Türkiye'nin eski durumuna atıf yaparak, “Eskiden olsa burada gezemezdik. 15 Temmuz'da gördük. Hastanelere giremiyorduk. Şimdi her şey yolunda" dedi.



YENİ SİSTEMDE DARBE YOK


Öğrenci Sefa Yıldız, güçlü bir Türkiye için evet oyu vereceğini belirterek, “Türkiye için bu seçim gerekli. 15 Temmuz, Türkiye tarihine bir kara leke olarak geçti. Yeni sistemde darbe olmaz" dedi. 15 Temmuz'un cevabını 16 Nisan'da vereceklerini söyleyen Mustafa Nalbant isimli vatandaş da, “15 Temmuz'da ben Akıncı'daydım. Evet diyeceğiz. Cumhurbaşkanımızı destekleyeceğiz" diye konuştu.







Kalkınmak için evet


Ev hanımı Bahriye Yaman, “Her şey güzel gidiyor. Memnunum. Geçmişe göre durum şu an çok çok güzel. İnşallah Evet ile daha güzel olur. 15 Temmuzda her şeyiyle gördük, yaşadık. İnşallah Allah bir daha göstermez" diye konuştu. İlçede çaycılık yapan Sadık Ünal ise, “Cumhurbaşkanımız iyi, dürüst. Çalışmaları iyi. Geçmişe göre en iyisi, daha bulunmaz. 15 Temmuz'da seferber olduk. Avrupa yanlış yapıyor. Evet propagandası yapılmasın istiyorlar ama biz Evet diyeceğiz. Sonuna kadar Evet dememiz lazım. Müslümanlık, Türkiye kalkınmasın istiyorlar" ifadelerini kullandı.







Kendi silahımızla bir daha vurulmayız


Emekli Sefer Naras, evet çıkması halinde Türkiye'nin daha güçleneceğini belirtiyor. Naras, “Çünkü partili sisteme göre böyle olmasının daha güzel olduğunu düşünüyorum. Güzel bir hayat istiyorum çocuklarıma. Yıllarca rahat hayatımız olmadı. 15 Temmuzda bizim silahımızla bizi vurdular. Allah'ın izniyle yeni sistemde olmaz" dedi.







Hollanda kudurdu


Beraberlik için evet oyu vereceğinin altını çizen Mustafa Çalışkan ise, “Avrupa şimdiye kadar hiçbir zaman kalkınmamızı istemedi. Avrupa ülkeleri kalkındığımızı gördükleri için istemiyorlar ilerlememizi. Hayır cephesiyle beraberler. Koalisyon döneminde hiçbir zaman kalkınma olmamıştır hep geriye gitmiştir" ifadelerini kullandı. Hidayet Bozkurt adlı işçi ise, “Birlik beraberlik, geleceğimiz için Evet diyeceğiz. Hollanda, Almanya kudurdu. Vatan için ne gerekiyorsa yaparız. Ekonomiden ziyade dini kısmı beni ilgilendiriyor. Kararımız Evet" diyor.












#FETÖ
#15 Temmuz
#Kahramankazan
7 yıl önce