|

15 Temmuz'un kahramanı o geceyi gözyaşlarıyla anlattı

İstanbul'daki Kartaltepe Kışlası Komutanı Davut Ala, darbe girişimi sırasında çıkan çatışmada 7 kurşunla vurulmasına rağmen kahramanca direniş göstererek kışlasını darbe yanlısı askerlere teslim etmemişti. FETÖ Darbe Girişimi Araştırma Komisyonu'na bilgi veren Ala, yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarını tutamadı. Hastanede kendisini ölü sandıklarını belirten Ala, "Yaşamam mucize" diye konuştu.

Yeni Şafak
14:11 - 23/11/2016 Çarşamba
Güncelleme: 11:20 - 23/11/2016 Çarşamba
DHA
15 Temmuz'da 7 kurşunla vurulan Albay Davut Ala, o anları gözyaşlarıyla anlattı.
15 Temmuz'da 7 kurşunla vurulan Albay Davut Ala, o anları gözyaşlarıyla anlattı.

FETÖ'nün darbe girişiminde, darbecilerle çatışmaya giren ve hastanede 'öldü' sanılan Kartaltepe Kışlası Komutanı Piyade Albay Davut Ala, komisyonda o anları anlatırken, gözyaşlarına hakim olmadı.



Davut Ala, askeri üniformalı 2 kişiyle sabaha karşı 04.00 civarında çatışmaya girdiğini anlatırken, gözyaşlarına hakim olamadı. Bacağı ve karaciğerinden vurulan, parmağı kopan, dalağı delinen, kaburgaları kırılan Davut Ala, hastanede 'ölü' sanılarak, bir kenara bırakıldığını söyledi.



Asker üniformalı iki kişiye 'teslim olun' çağrısı yaptığını belirten Ala, İlk mermiyi orada yedim. Önce Allah sonra cüzdanım sayesinde kurşun bacağımı sıyırıp geçti. Cüzdanımdaki kartlarım bile delindi. Daha sonra sağ parmağımı kaybettim. Helikoptere bineceklerini düşünerek oraya yöneldim. Sıçrarken karaciğerimden vuruldum. Hani kurban kesildiğinde kan kokusu gelir ya ben o kokuyu hissettim. Kopan parmağımı avuç içine alıp öyle gittim" dedi.



"Yaşamam mucize"


Şehit olacağını düşünüp Vali Yardımcısını telefonla aradığını anlatan Ala, "Şehadet kelimesini getirdim. Hakkınızı helal edin dedim. Çocuklarım önce Allah'a sonra size emanet dedim. Sonra bayılmışım. 2 gün sonra hastanede gözlerimi açtım. Kusura bakmayın kendime engel olamıyorum. İlk hastaneye götürüldüğümde öldü diye beni kenara atmışlar. Mümkün değil yaşamam çünkü. Yaşamam bir mucize. Şu anda bir parmağım yok. Diyaframım delindi. Kaburgalarım kırıldı. Sol dizimde, ayağımda 3 mermi var. Bunların hiçbiri önemli değil. Bir Rum ordusunu getirip koysaydık oraya Rum askeri bile o halka o eziyeti etmezdi. Bu nasıl zihniyettir" ifadelerini kullandı.




#15 Temmuz
#FETÖ Darbe Girişimi
#Davut Ala
8 yıl önce