|

15 Temmuz’un 247'nci şehidi

FETÖ’nün darbe girişimine karşı direnmek için gittiği Beştepe Jandarma Genel Komutanlığı'nda cuntacı askerlerin kurşunuyla başından vurulan Özcan Özsoy, tedavi gördüğü hastanede enfeksiyon nedeniyle şehit düştü. 122 gün sonra hayatını kaybeden Özsoy, 15 Temmuz’un 247’nci şehidi oldu.

Yeni Şafak
04:00 - 13/11/2016 Pazar
Güncelleme: 00:44 - 13/11/2016 Pazar
Yeni Şafak

FETÖ'cü askerlerin 15 Temmuz'da kalkıştığı darbe girişimi sırasında Ankara'da Beştepe Jandarma Genel Komutanlığı'nda başından vurularak yaralanan Özcan Özsoy'dan acı haber geldi. 122 gündür Gazi Hastanesi'nde tedavi gören Özsoy önceki gün kaptığı enfeksiyon nedeniyle hayatını kaybetti ve 15 Temmuz'un 247'inci şehidi oldu.



BAŞINDAN VURULDU


15 Temmuz'da Özcan Ozsoy'la birlikte Beştepe'ye giden şehidin ağabeyi Tekin Özsoy o gece yaşananları Yeni Şafak'a anlattı. Cumhurbaşkanı'nın çağrısıyla Beştepe'ye gittiklerini söyleyen Özcan, “Saat 1 gibi beraber Jandarma Genel Komutanlığının oraya çıktık. 2 buçuk gibi ben yaralandım. O zamana kadar beraberdik. 2.30'dan sonra iyice olaylar tırmanmaya başlayınca karmaşada birbirimizi kaybettik. Sabaha karşı da hastaneleri dolaşayım dedim. Sabah Gazi Hastanesinde buldum, başından vurulmuştu" dedi.





BİLİNCİ AÇILMAYA BAŞLAMIŞTI


Kendisi de 15 Temmuz gazisi olan Tekin Özcan, “O gece ben de yaralandım. Ayakta tedavi oldum. Abimin durumu daha ağırdı. Daha rahat nefes alabilmesi için boğazı delinmişti, konuşamıyordu. Son dönem bilinci açılmıştı. Ufak ufak hareketler yapmaya başlamıştı. Bir gün öncesinde enfeksiyon başladı. Saat 1.30 gibi de Hakk'a yürüdü" ifadelerini kullandı.



GERİDE YETİM BIRAKTI


Evli ve bir çocuk babası olan, daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hastanede ziyaret ettiği Özsoy'un naaşı, Ankara'nın Haymana ilçesine bağlı Sarıgöl Mahallesi'nde ikindi namazını müteakip düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi.


#Darbe girişimi
#FETÖ
#Özcan Özsoy
8 yıl önce