|

15 Temmuz'da Şehitler Köprüsü'ndeki darbeciler hakim karşısında

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında 32 kişinin şehit edildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde yaşananlara ilişkin dava başladı. 135'i tutuklu 143 sanığın yargılandığı davada sanıklar salona alınıyor. Ayrıca, çok sayıda vatandaş da davanın görüldüğü duruşma salonuna akın etti.

Yeni Şafak
11:40 - 9/10/2017 Pazartesi
Güncelleme: 13:39 - 9/10/2017 Pazartesi
15 Temmuz'da 34 vatandaşımızı şehit eden darbeciler yargılanıyor.
15 Temmuz'da 34 vatandaşımızı şehit eden darbeciler yargılanıyor.
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında, aralarında
ve oğlu
'un da bulunduğu 34 kişinin şehit edildiği
ilişkin haklarında 37'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen 135'i tutuklu 143 sanığın yargılandığı davada sanıklar salona alınmaya başlandı.

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısında yapılan binadaki büyük salonda İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülecek duruşma öncesinde, salon çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Çok sayıda otobüs kaldırıldı

Davaya ilgi yoğun. Çok sayıda kişi davanın görüldüğü duruşma salonuna akın etti.

Duruşma salonunun bulunduğu bölgenin girişine gelen araçlar aranarak, yolcular kimlik kontrolünden geçirildikten sonra cezaevinin bulunduğu alana alınıyor.

Davayı izlemek için gelen gelenler üst aramasından geçirildikten sonra duruşma salonlarının bulunduğu binaya girebiliyor. Duruşma salonunda basın mensupları ve izleyicilerin cep telefonları ile ses ve görüntü kaydedebilen cihazların alınmasına izin verilmiyor.

Ayrıca, sanık yakınlarının bulunduğu kısım ile müşteki ve izleyicilerin bulunduğu bölümün arasına jandarma ekipleri konuşlandırıldı.

Güvenlik için 700 jandarma görev yapıyor

Güvenlik önlemleri kapsamında aralarında sivil ve motorize ekiplerin de bulunduğu yaklaşık 700 jandarma personeli görev yapıyor.

Sanık yakınları ile müşteki ve izleyiciler, duruşma salonunun 780 kişilik kapasitesine göre içeri alındı.

Aile Bakanı Kaya'dan açıklama

Davayı takip eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya açıklama yaptı. Kaya, dava süreçlerinde de 81 ilimizde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüklerinin davaları yakından takip ederek, şehit ailelerine ve gazilere destek verdiğini söyledi.

Şehitler Köprüsü'nde haince katledilen 34 şehit için burada bulunduklarını dile getiren Kaya, sözlerine şöyle devam etti:

  • "Orada dava arkadaşımız Erol Olçok bey de şehit düştü. 15 Temmuz'un en genç şehitlerinden Abdullah Olçok da şehit düştü. 32'si sivil, 2'si polis olmak üzere Boğaziçi Şehitler Köprüsü'nde 34 vatandaşımız şehit düştü, yüzlerce gazimiz var. Biz her zaman şehit yakınlarımızın, gazilerimizin yanındayız. Görüldüğü gibi bu FETÖ terör örgütünün mensupları, hukuk önünde hak ettikleri cezayı alıyorlar ve almaya devam edecekler. Milletimizin içi müsterih olsun, en ağır şekilde cezalandırılacaklar. Biz de bu davaların takipçisiyiz. Hükümetimiz ve devletimiz, şehit yakınlarının ve gazilerin her zaman yanında. Onlara her zaman sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bu, devletimizin, hükümetimizin görevidir. Onlar bize şehitlerimizin enameti. Milletimize, devletimize kasdedenler bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da en ağır şekilde cezalarını alacaklar."
#15 Temmuz Şehitler Köprüsü
#FETÖ
#Darbe Girişimi
#Erol Olçok
7 yıl önce