|

15 Temmuz bizim yeni Çanakkalemiz

15 Temmuz şehitlerini anma programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bundan sonra ülkemizde hiçbir şey 15 Temmuz öncesi gibi olmayacaktır. Ya olacağız ya öleceğiz. 15 Temmuz yeni Çanakkale zaferimizdir. Yıllardır darbelerin, vesayet güçlerinin pençesinde kıvranan bu millet, 15 Temmuz’da şahlanışını ifade etti” dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/07/2017 Cuma
Güncelleme: 04:34 - 14/07/2017 Cuma
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen “15 Temmuz Şehitleri Anma Programı”na katıldı. Esat Kabaklı’nın seslendirdiği “Bil Oğlum” türküsü eşliğinde sahneye çıkarken “İşte ordu işte komutan” sesleri yükseldi. Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Tankların, zırhlı araçların, askeri kamyonların önüne dikilen her bir kardeşime şükranlarımı sunuyorum, çünkü onlar asker elbisesi giymiş vatan hainiydiler. Darbecilerin doğrulttukları silahların karşısında dimdik duranlar, onlara bu ülkenin sahipsiz olmadığını gösteren her bir kardeşime şükranlarımı sunuyorum. Biliyorum ki eşlerini, çocuklarını, tüm ailelerinin geleceklerini, umutlarını, her şeylerini geride bırakarak mücadeleye koşan erkeklere, kadınlara, gençlere ne desem eksik kalır.

BU FAKİRİN CANINI ALINCA

Önce bizi küçümseyerek milletten uzak tutmaya çalıştılar. Bunu başaramayınca cezaevine attılar. Yine netice alamayınca siyaset yoluyla hizmet etmemizi engellemeye kalktılar. Bunu yapamayınca milletin verdiği yetkileri sinsi yollarla elimizden almaya çalıştılar. Sonunda işi 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi canımıza kast etmeye kadar götürdüler. Bu fakirin canını alınca 80 milyonluk Türkiye’yi teslim alacaklarını sandılar.

Bu Hak’tan nasibini almamışlar, milletimizle aramızdaki güçlü bağı göremedikleri için güç kullanarak, silah kullanarak, kan dökerek ülkeyi teslim alma hevesine kapıldılar. Biz, milletimizle birlikte ölümü göze alarak yola çıktığımızda bu nasipsizlerin yüreğine korku çoktan düşmüştü.

Bu alçaklar, o gece kendilerince her şeyi hesap etmişler. Sadece Allah’ın hesabının tüm hesapların üzerinde olacağını düşünememişler. Türk milletinin, dünyada, tanka karşı yumrukla, kurşuna ve bombaya karşı tekbirle karşı koyacak tek millet olduğunu akıllarına getiremedikleri için sokağa adım attıkları andan itibaren planları bozuldu.


YA OLACAĞIZ YA ÖLECEĞİZ

Bundan sonra ülkede hiçbir şey 15 Temmuz öncesi gibi olmayacak. 15 Temmuz ile onun ayrılmaz bir parçası olarak gördüğüm bölücü terör örgütünün saldırılarıyla etrafımızı kuşatmaya yönelik sinsi oyunlarla gördük ki, artık ya olacağız ya öleceğiz. Milletimiz bir daha asla FETÖ gibi inancını eğitim ve hayırseverlik duygularını sömürerek, ihanet zehrini damarlarına zerk etmek isteyen örgütlerin, ülkesinde boy göstermesine meydan vermeyecektir.

MİLLET ŞAHLANIŞINI
İLAN ETTİ

Ecdadımız Çanakkale’de dünya savaş tarihinin en büyük zaferlerinden birini kazandı. Çanakkale’den aldığımız cesaretle ve öz güvenle Kurtuluş Savaşı’mızı zafere taşıdık. 15 Temmuz bizim yeni Çanakkale’mizdir, Dumlupınar’ımızdır, Sakarya’mızdır. Yıllardır darbelerin, müdahalelerin, vesayet güçlerinin pençesinde kıvranan bu millet, 15 Temmuz’da şahlanışını ifade etmiştir. Buradan aldığımız cesaret ve öz güvenle elde edeceğimiz bir sonraki zafer, 2023 hedeflerine ulaşmak olacaktır.

Selalarla
başlayacak

Erdoğan, Türkiye genelindeki demokrasi nöbetlerinin 16 Temmuz Pazar günü saat 24.00’e kadar devam edeceğini belirterek, “Şu anda burada 15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece yarısı 0.13’te okunan selalarla başlayıp, 16 Temmuz’u 17’sine bağlayan gece yarısına kadar sürecek demokrasi nöbetlerini resmen ilan ediyorum. Her ne kadar 24.00 desem de bu uzayabilir” dedi. Erdoğan, yurt genelindeki tüm vatandaşları, tıpkı bir yıl önce olduğu gibi meydanlarda tutulacak demokrasi nöbetlerine davet etti.


Daha ne belgesi

“Bir insanın canından daha değerli neyi vardır?” diye soran Erdoğan, şöyle devam etti.

“Eğer şehitlerimiz en değerli varlıklarını, gözlerini kırpmadan ülkemizin ve milletimizin geleceği için feda etmişlerse, bize düşen görev onların davasına sahip çıkmaktır. İşte bu sebeple 15 Temmuz’u unutmamak ve unutturmamak mecburiyetindeyiz. FETÖ’nün ihanetini unutmayacağız, unutturmayacağız. Darbe girişimini fiilen yürütenleri, arka planda onları yönetenleri, darbecilere destek olanları asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Batı bize ne diyor biliyor musunuz, ‘Hani belge’ diyor. Daha ne belgesi olacak? 250 şehidim, 2 bin 193 gazim var, ne belgesinden bahsediyorsun?”


#15 Temmuz
#FETÖ
#Recep Tayyip Erdoğan
7 yıl önce