|

12 yeni terör mahkemesi

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin püskürtülmesinden sonra başlatılan soruşturmalar devam ederken terör ve örgüt suçlarının artması nedeniyle terör ve örgütlü suçlara bakan ihtisas mahkemelerinde yoğunluk yaşanmaya başladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/10/2016 Perşembe
Güncelleme: 23:28 - 26/10/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçlarla ilgili soruşturmaların il başsavcılıklarında, açılacak davaların il merkezlerindeki ağır ceza mahkemelerinde görülmesi de bu mahkemelerin iş yükünü iyice artırdı.



EK SULH CEZA HAKİMLİKLERİ


Darbe girişimiyle ilgili açılacak davalar da mevcut örgütlü suçlara bakacak mahkemelere gideceği için yargılamaların uzayacağını dikkat alan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 1. Dairesi, özellikle en kapsamlı darbe ve FETÖ soruşturmalarının sürdürüldüğü Ankara, İstanbul ve İzmir ile Adana, Konya, Kocaeli, Aksaray, Diyarbakır, Bakırköy, Eskişehir, Mersin, Ordu ve İstanbul Bakırköy'de yeni terör mahkemeleri kurdu. Böylece, Ankara ve İstanbul'da 3 olan terör mahkeme sayısı 4'e, İzmir'de ise 2'ye çıktı. HSYK 1. Dairesi ayrıca iş yükünün yoğun olduğu yerlerde arama, el koyma, yakalama, tutuklama kararlarını vermekle yetkili sulh ceza hakimliklerinin sayısını da arttırdı. Bununla birlikte İstanbul'da 10 olan Sulh Ceza Hakimliği 14'e çıkarıldı.



YENİ GÖREVLENDİRMELER


Öte yandan hakkında soruşturma bulunan veya açığa alınan hakimlerin yerlerine yeni görevlendirmeler yapıldı. FETÖ'nün TSK imamı Adil Öksüz'ü serbest bırakan Ankara Batı Adliyesi hakimleri Köksal Çelik ve Çetin Sönmez'in yerlerine de yeni hakimler atandı.


#Terör mahkemesi
#FETÖ
8 yıl önce