|

12 ülkede okullar Maarif’te

Yurtdışında FETÖ okullarını Türkiye’ye devreden ülke sayısı 12’ye yükseldi. Maarif Vakfı Üyesi Prof. Bilgili, “Avrupa ve Balkanlar’da FETÖ okullarını Türkiye’ye devreden ülke yok” dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/03/2017 Pazar
Güncelleme: 01:59 - 26/03/2017 Pazar
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, FETÖ'nün yurtdışındaki eğitim yapılanması hakkında önemli açıklamalarda bulundu. UTESAV 25. Haliç Buluşmaları toplantısında konuşan Bilgili, örgütün MEB imkanlarını yıllarca haksız bir şekilde kullandığını belirterek, “2006 yılından 2013 yılına kadar yurtdışına öğrenci gönderme kontenjanlarının birçoğunu FETÖ mensupları doldurmuş. Bir taşla o kadar çok kuş vurmuşlar ki. Burada, her türlü sahtekârlığı kullanarak sınavı geçmiş, yurtdışına gitmiş. Orada cemaat evleri hazır. Ondan sonra da Türkiye'ye dönerek en ileri noktalara yerleşmişler” dedi.



AVRUPA'DA DEVİR YOK


“Yurtdışında bakanları, bürokratları var. Türkiye'deki yöntemi aynen diğer ülkelerde de uygulamışlar” diyen Bilgili, FETÖ'nün okullarını Türkiye'ye devreden ülke sayısının 12'ye yükseldiğini kaydetti. Bilgili, “Bunlardan 9 tanesi Afrika ülkesi. Avrupa ve Balkanlar'da FETÖ okullarını devreden ülke bulunmuyor. Şimdiye kadar devir için mutabakat imzalanan ülkeler Burkina Faso, Çad, Gabon, Madagaskar, Moritanya, Senegal, Cibuti, Sao Tome, Afganistan, Pakistan, Tayland, Sudan oldu” diye konuştu.





ÖĞRETMEN AÇIĞI VAR


FETÖ'nün güçlü olduğu ülkelere Maarif Vakfı'nın da güçlü şekilde gittiğini anlatan Bilgili, “Onların okullarını devralmak zorunda değiliz. Onun yerine bu ülkelerde alternatif okullar açıyoruz. Çünkü bazı ülkelerde okulları devralma şansınız olmuyor. Maarif Vakfı olarak yetkimiz var. FETÖ okullarından mezun olanların denkliğini kabul etmiyoruz ve o okullardan mezun olanlar Türkiye'de üniversite sınavlarına giremiyor. Vakıf olarak en büyük ihtiyacımız, yurtdışında görev alacak yabancı dil bilen öğretmenlerdir” açıklaması yaptı.


#Maarif Vakfı
#FETÖ
#Türkiye
7 yıl önce