|

100 itirafçıyı tahliye ettik

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak, Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın ‘itirafçı olun’ çağrılarının çok işe yaradığını belirterek “Örgüt yavaş yavaş çözülmeye başladı” dedi. Tutuklu hakim ve savcılardan itirafçı olan herkesi bıraktıklarını ifade eden Kodalak, “Hakim ve savcılardan itirafçı olan yaklaşık 100 kişiyi tahliye ettik” diye konuştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/11/2016 Cumartesi
Güncelleme: 00:58 - 5/11/2016 Cumartesi
Yeni Şafak
Harun Kodalak
Harun Kodalak

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında açıklamalar yaptı. İtirafçı hakim ve savcıların tahliye olabileceği ve göreve iade edilebileceğinin daha önce açıklandığını anımsatan Kodalak, “Gerek cumhurbaşkanımız gerekse de başbakanımız, FETÖ üyelerine açık çağrıda bulundular. 'Gelin Türkiye Cumhuriyeti devletine teslim olun, devletin adaletine sığının, açıkça bildiklerinizi anlatın, itirafçı olun' diye zaman zaman çağrıda bulunuyorlar" dedi.



ÇÖZÜLMEYE BAŞLADILAR


Bu çağrıların faydası olduğunu ifade eden Kodalak, şöyle devam etti: "Örgüt yavaş yavaş çözülmeye de başladı. Bizim çok ciddi anlamda itirafçılarımız var. Şu anda yargıdaki itirafçılar 300'ün üzerine çıktı. HSYK Başkanvekilimiz Mehmet Yılmaz, 300 üzerinde olduğunu telaffuz etmişti, bu açıklamanın ardından sayı arttı. İtirafçılar oldukça, birbirini tetikliyorlar. Dolayısıyla bu sayının artacağını öngörüyoruz.”



VERDİKLERİ BİLGİLER ÖNEMLİ OLMALI


Tutuklu FETÖ üyelerinin tek tek itirafçı olmaya başladığını ifade eden Kodalak, soruşturmada tutuklanan hakim ve savcılardan yaklaşık 100'ünü itirafçı olmaları nedeniyle tahliye ettiklerini söyledi. Kodalak, şu anda cezaevinde hakim ve savcılardan itirafçı olup da tutukluluğu devam eden kimse kalmadığını aktardı. Kodalak, doyurucu, ikna edici, örgütün çözülmesine yardımcı bilgiler içeren itiraflarda bulunan, aralarında üst düzey yargı üyelerinin de bulunduğu hakim ve savcıların bırakıldığını kaydetti. Harun Kodalak, “Tutuklu hakim ve savcılardan itirafçı olan herkesi bırakıyoruz ama verdiği bilgilerin bizim tarafımızdan itibarlı kabul edilmesi lazım. Askerler gibi darbeye bizzat karışanlar hariç tüm itirafçıları serbest bırakıyoruz” dedi.



Boşu boşuna sulandırmayın


Başsavcı Kodalak, FETÖ üyelerinin cezaevinde bir arada bulunduklarında birbirlerini motive ettiklerini, bu konudaki direnci kırmak için elebaşılarını gruplardan ayırdıklarını anlattı. Kodalak, “Çünkü hala ümitliler, aralarında bir 'Kasım' muhabbeti gidiyor. Zaman geçtikçe bunların ümitleri bitecek. Üç ay içerisinde epey itirafçımız oldu, bu sayı mutlaka artacaktır” diye konuştu. Kodalak, darbe girişimine ilişkin yakalananlardan incelemeler neticesinde bir eyleminin olmadığı saptananları serbest bıraktıkları ve erleri tahliye ettiklerini vurgulayarak, “Yaşar Paşa'nın çaycısı vardı. Paşanın çaycısını bir eyleminin olmadığını belirleyince bıraktık. Bu iş hakkaniyetle devam ediyor. Kimse boşu boşuna sulandırmasın” şeklindeki görüşlerini paylaştı.










#Harun Kodalak
#FETÖ
#İtirafçı
8 yıl önce