|

Gazete manşetlerini okumak için tıklayınız! Gazeteler

2 Aralık gazete manşetleri haberimizde. Günün tüm önemli gelişmelerini ve ayrıntılarını gazete manşetlerinden öğrenebilirsiniz. İşte 2 Aralık Cuma gazete manşetleri.

Yeni Şafak
08:51 - 2/12/2016 Cuma
Güncelleme: 09:11 - 2/12/2016 Cuma
Reuters

2 Aralık gazete manşetleri haberimizde. Gazete okumak isteyenler sunacağımız bağlantılar üzerinden tek bir adres üzeriden gazete manşetlerine ulaşabilecekler. Aynı zamanda tüm gazeteleri de tek tek okuyabilecekler. İşte 2 Aralık Cuma gazete manşetleri...







MİLLİYET



-- Başbakan Yıldırım ve MHP lideri Bahçeli, mini anayasa değişikliğinde "partili cumhurbaşkanı" konusunda anlaştı.



-- Sigara ve içkide ÖTV zammı erken geldi. Dün açıklanan kararla sigaraya paket başına 50 kuruş, içkiye de yüzde 3-4 zam gelecek. Sigara ve içki önümüzdeki yıl bir zam daha görecek.



-- Ekonomide TL harekâtı. Artık kamu ihalelerinde döviz yerine TL kullanılacak. Konut, işyeri kiralarının dolar üzerinden belirlenmesine son verilecek.



-- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "Enerji piyasaları önümüzdeki dönemde tam büyümeye bağlı olarak gerekli altyapı ihtiyacını karşılamak için önemli adımlar atacak" dedi.



-- Coca-Cola şirketi ile Coca-Cola ürünlerinin Filistin'deki şişelemesi ve dağıtımını yapan National Beverage Company tarafından Gazze'deki dördüncü şişeleme fabrikasının resmi açılışı gerçekleştirildi.



HÜRRİYET



-- Erdoğan'dan yeni Suriye açıklaması: Hedef kişi değil terör. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Esed'in hükümranlığına son vermek için oradayız" sözleri Kremlin'de rahatsızlık yaratmıştı.



-- Başbakan Yıldırım, dolarda dalgalanmanın, 20 Ocak'ta Trump'ın iş başına geldikten sonra biraz daha öngörülebilirliğinin artacağını belirtti.



-- TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, içki ve sigaraya yapılan ÖTV zammının kaçak ve sahte üretimi daha da artıracağını söyledi.



-- Kadınların yüzde 8.3'ü son bir yıl içinde işyerlerinde psikolojik ve fiziksel taciz yaşadığını belirtti.



-- Türkiye'nin ihracatı Kasım ayında, otomotivle yüzde 5 artarak 11.9 milyar doları aştı.



SABAH



-- Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa ülkemize çifte standardı bırakırsa, hemen yarın AB'ye tam üye olamaya hazırız.



-- TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, 42 üye ülkenin oluşturduğu Asya Parlamenterler Asamblesi Dokuzuncu Genel Kurul Sonuç Bildirgesi'nde, FETÖ'nün "terör örgütü" olarak kabul edildiğini bildirdi.



-- Sayıları 300'ü bulan OSB'lerde dolar isyanı başladı. Yönetimlerin arazi satışı dahil tüm anlaşmalarını döviz üzerinden yapması maliyetleri yüzde 30 artırdı.



-- Türkiye müzakerelerinin dondurulmasını isteyen Avrupa Parlamentosu terör örgütlerine kucak açmayı sürdürüyor. PKK'nın kırmızı bültenle aranan yöneticilerinin katılımıyla AP'de konferans düzenlenecek.



HABERTÜRK



-- Habertürk / Andy-Ar anketinde, sistem değişikliği halinde "İlk başkan kim olmalı" sorusuna halkın yüzde 50.5'i Erdoğan'ın adını verdi.



-- Maliye, sigara ve içki zammından 3.2 milyar TL bekliyor. Özel sektörü rahatlatmak için kısa vadeli 10 milyar dolarlık ödemeyi TL ile alacağını açıklayan Maliye, otomotiv zammıyla birlikte kur farkını ÖTV artışından karşılayacak.



-- Dolar, Başbakan Yıldırım'ın referandum tarihi vermesi ve petroldeki yükselişin ardından 3.50 TL ile tarihi zirvesine çıktı. Brezilya reali ve TL yüzde 1.8 değer kaybetti.



-- TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran-Symes, "OHAL'in bir an önce kaldırılmasını ve KHK'larla yönetimin sonuna gelinmesini bekliyoruz" dedi.



-- Almanya Başbakanı Merkel'in AB-Türkiye müzakerelerinin yeniden başlamasını istediği hükümetçe yalanlandı.




#Gazete
#Gazete manşetleri
#Gazeteler
8 yıl önce