|

Gazete manşetleri İzmir'deki patlamayı konuşuyor! Son dakika gazeteler

Gazete manşetlerinde bugün İzmir'deki patlama yer alıyor. Dün İzmir Adliyesi civarında patlama meydana geldi ve patlama sonucunda 1'i polis 2 kişi şehit olurken çıkan çatışmada 2 terörist de öldürüldü. Gazeteler ise bu haberi manşetlerine taşıyarak okuyucularına duyurdu. İşte gazete manşetleri ve İzmir'deki patlama ile ilgili ayrıntıları.

Yeni Şafak
08:31 - 6/01/2017 Cuma
Güncelleme: 08:37 - 6/01/2017 Cuma
Diğer
6 Ocak 2017 Gazete Manşetleri
6 Ocak 2017 Gazete Manşetleri

Gazete manşetlerinde bugün İzmir'deki patlama yer alıyor. Terör örgütünün bu kez hedefi İzmir Adliyesi oldu. Terör örgütleri İzmir Adliyesi önünde saldırı yaptı ve saldırı sonucunda 1'i polis olmak üzere 2 kişi şehit oldu. Gazeteler ise bu hain saldırıyı manşetlerine taşıdı. İşte sizler için hazırladığımız günün gazete manşetleri....










MİLLİYET



-- Teröristlerin son hedefi Bayraklı'daki İzmir Adliyesi idi. Çatışmada iki terörist öldürüldü, 1'i polis 2 şehit var.



-- Reina katliamcısının Konya'dan İstanbul'a geldiği gece, yine Konya'dan İstanbul'a giden başka bir otobüse bırakılan çantadan suikast silahı çıkması, ikinci hücre ihtimalini gündeme getirdi.



-- Tarımda geçen yıl üretim miktarı artarken hasılat düştü. Buğday yüzde 8, arpa yüzde 16.3, yulaf yüzde 10, darı yüzde 14.3 az üretildi.



-- Vakıfbank kredi faizlerinde indirime gitti.



-- İncirlik Üssü ile ilgili şu an aciliyet içeren bir değerlendirmenin söz konusu olmadığını belirten Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Üssün tasarruf hakkı bizdedir" dedi.



HÜRRİYET



-- Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Adam gibi karşımıza çıkamayanlar terör örgütleriyle canımızı yakmanın, bizi arkadan hançerlemenin hesabını yapıyorlar."



-- 2016'da şirket birleşme ve satın almalarında toplam işlem büyüklüğü 2015'e göre yüzde 53 düşerek 7.7 milyar dolara geriledi.



-- Bir komisyon oluşturan Maliye Bakanlığı, Türkiye'ye özgü koşulları da dikkate alarak kayıtdışılık oranını çıkarmayı hedefliyor.



-- Türkiye'nin "doğalgazda yüzde 10 indirim" haberiyle girdiği bu kış, Ankara'da son dört ayda doğalgaza yüzde 7.5 gizli zam yapıldı.



-- Trump, Twitter hesabından Meksika'da fabrika kurmayı planlayan Toyota'yı da tehdit etti: "Ya ABD'de fabrika kurun, ya da ağır sınır vergisi ödeyin."



SABAH



-- Terör bu kez de FETÖ'ye ağır darbe vuran İzmir Adliyesi'ni hedef aldı. Teröristler bombalı aracı patlatıp silahlarla adliyeye girmeye çalıştı. İki terörist silahlarıyla birlikte ölü ele geçirildi.



-- FETÖ'ye finansman sağladıkları ve himmet topladıkları iddiasıyla 380 işadamı hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Şüphelilerden 110'unun yurt dışında olduğu tespit edildi.



-- 13 yılda hizmete açılan Keçiören Metrosu 15 Ocak'a kadar ücretsiz olacak.



-- Doğan Holding'in çeşitli davalarını lehine sonuçlandırmak için FETÖ'cü avukatlarla işbirliği kurduğu iddiasıyla yürütülen soruşturmada holdingin eski CEO'su ve Hukuk Müşaviri gözaltına alındı.



-- Kıbrıs sorununa çözüm müzakereleri 9 Ocak'ta İsviçre'nin Cenevre kentinde yeniden başlıyor.



HABERTÜRK



-- Bombalı araç ve silahlarla İzmir Adliyesi'ne katliama giden PKK'lı teröristleri fark eden trafik polisi Fethi Sekin, mermisi bitene kadar çatıştı, şehit oldu.



-- Türk askerinin Kandil'de kara harekâtı başlattığı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in istifa ettiği balon haberleriyle dolar, 3.56 TL'den 3.64 TL'ye çıkarak rekor tazeledi.



-- Çalışma Bakanlığı 1 Ocak'tan itibaren, inşaat, otomotiv, metal, enerji ve elektrik-elektronik sektörü işyerlerinde 40 meslek için denetim yapıp, sertifikasız çalıştırılan her işçi için 527 lira para cezası kesebilecek.



-- 2010 KPSS sorularının çalınması soruşturmasında darbe girişiminde aktif yer aldıkları ve FETÖ mensubu oldukları tespit edilen 105 asker eşi hakkında gözaltı kararı çıktı.



-- 2016'da İstanbul'a gelen yabancı turist yüzde 25.9'luk düşüşle son 16 yılın en sert gerilemesini yaşadı.




#Gazete
#Gazete manşetleri
#Gazeteler
8 yıl önce