|

Gazete manşetleri için tıklayınız!

Gazete manşetlerini okumak için haberimizi inceleyebilirsiniz. Gündemin önde gelen gazetelerinin hangi manşetleri attığını sizler için hazırladık. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Almanya Başbakanı Merkel'in görüşmesi gazetelerin manşetlerinde yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkel'den FETÖ'cülerin iadesini istedi. İşte gazete manşetleri...

Yeni Şafak
08:34 - 3/02/2017 Cuma
Güncelleme: 08:42 - 3/02/2017 Cuma
Reuters
Gazete manşetleri Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Merkel'in görüşmesini konuşuyor.
Gazete manşetleri Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Merkel'in görüşmesini konuşuyor.

Gazete manşetleri haberimizde. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Almanya Başbakanı Merkel'in görüşmesi gündemde yer alan en önemli haberler arasında yer aldı. Gazeteler ise bu önemli gelişmeleri manşetlerinden okuyucularına duyurdu. İşte günün gazete manşetleri...








MİLLİYET



-- İadede seri davranın. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkel ile basın toplantısında FETÖ'cülerin iadesini istedi.



-- Türkiye genelinde son altı ayda FETÖ'ye yönelik soruşturmalar kapsamında 78'i darbe girişimine ilişkin olmak üzere 1,235 dava açıldı.



-- Hafif ticari araç pazarındaki satışlar Ocak ayında yüzde 8'e yakın artışla 35,323 adede yükseldi.



-- Finance'ın "Dünyanın En Değerli 500 Bankası" araştırması sonuçlarına göre, Akbank Türkiye'nin en değerli banka markası unvanını korudu.



-- Yunanistan'ı sekiz darbeci askeri iade etmeme kararını gözden geçirmeye çağıran Başbakan Yıldırım, Çipras'a yazdığı mektubuna yanıt alamadığını söyledi.



HÜRRİYET



-- Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Ankara'da görüştüğü Almanya Başbakanı Merkel'in ortak basın toplantısında kullandığı "İslamist terör" tanımına tepki gösterdi: "Böyle bir ifade kullanılamaz."



-- TL dün tüm dünyada gerileyen dolara karşı yüzde 1.5'ten fazla değer kazandı ve 3.71'i gördü. Analistler bu seviyelerin kırılması durumunda Şubat'ta 3.60'lara inmesinin sürpriz olmayacağını vurguluyor.



-- Hükümetin aktif işgücü programları kapsamında 1 milyon yeni istihdam hedefiyle işverene İşkur tarafından verilecek desteğin kaynağı İşsizlik Sigortası Fonu oldu.



-- Aras Kargo'ya, şirketin Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Evrim Aras'ın yaptığı başvuru sonucunda mahkeme tarafından ticari kayyum atandı.



-- Dünya Bankası, Türkiye için büyüme tahminini yüzde 3'ten yüzde 2.7'ye çekti.



SABAH



-- Başbakan Yıldırım, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun "Merkel'in gelmesi Cumhurbaşkanlığı sistemine destek olarak algılanır" açıklamasına esprili cevap verdi: Merkel'in burada oy kullanma hakkı yok.



-- Turist sayısını 8 milyon artırmayı hedeflediklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, gurbetçiler için "Komşunu da al gel" kampanyası başlattıklarını söyledi.



-- 23 ili kapsayan Cazibe Merkezleri Programı'na yedi günde 1,200 yatırım başvurusunda aslan payını Van aldı. Yatırım yapacak firmalar arasında İranlı, Alman ve Fransız şirketleri öne çıkıyor.



-- Yerli otoda devlet destekli yeni bir model belirlendiğini söyleyen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, üretim konusunda özel sektörün konsorsiyum kuracağını kaydetti.



-- Rusya Devlet Başkanı Putin, Macaristan'ın Türk Akımı doğalgaz boru hattından da doğalgaz alabileceğini söyledi.



HABERTÜRK



-- Başbakan Yıldırım'dan Trump, Merkel ve Çipras'a üç mesaj: "Darbecileri verin, PYD ile iş tutmayın, DEAŞ'la (IŞİD) mücadele'de eski yönetimin yanlışlarını düzeltin."



-- 4.5G ve 5G sistemlerinin alt yapısı için büyük önemi bulunan baz istasyonları ile fiber altyapının kurulmasında yaşanan sorunlar için iki bakanlık ortak çalışma başlattı.



-- Google, "dünyanın en değerli markaları" listesinde teknoloji devi Apple'ı geride bırakarak zirveye çıktı.



-- FETÖ'den tutuklanan Uluslararası Ceza Mahkemeleri Yargıcı Sefa Akay için BM'nin "Bırakın" talebini savcılık uygun bulmadı.




#Gazeteler
#Gazete manşetleri
#Gazete oku
8 yıl önce