|

Gazete manşetleri Cumhuriyet Gazetesi'ni konuşuyor!

Gazete manşetleri Cumhuriyet Gazetesi'ne yapılan operasyona yer vererek okuyucularına duyuruyorlar. Bizler de sizler için gazetelerin manşetlerini derledik.

Yeni Şafak
08:39 - 1/11/2016 Salı
Güncelleme: 08:46 - 1/11/2016 Salı
Diğer

Gazete manşetlerini haberimizden öğrenebilirsiniz. Cumhuriyet Gazetesi'ne yapılan operasyonun ardından gazeteler de bu habere yer verdi. İşte günün gazete manşetleri...










SABAH



-- "Kimse Yok Mu" ile 54 milyonluk vurgun. Gizli tanıklar FETÖ'nün Afrika'ya yardım bahanesiyle "Kimse Yok Mu" derneğini nasıl sömürü üssüne çevirdiğini deşifre etti.



-- Başbakanlık Yatırım Ajansı Başkanı Arda Ermut, Türkiye'nin 2023'e kadar enerjide yapması gereken yatırım miktarının 100 milyar dolar olduğunu, bu miktarın 40 milyar dolarlık kısmını özel sektörün yapacağını söyledi.



-- Türkiye ile AB arasındaki mutabakat doğrultusunda hazırlanan ve çiplerinde parmak izi verilerini içeren pasaportlar bugünden itibaren verilmeye başlanacak.



-- Musul'u kurtarmak için başlatılan operasyonların 15. gününde Irak ordusu ilk kez şehrin merkezine dayandı.




MİLLİYET



-- Bankalardan faiz atağı. Başbakan Yıldırım'ın bankalara "Gerçek ekonomiye dönün" uyarısının ardından arka arkaya faiz indirimleri gelmeye başladı.



-- Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, yeni anayasa ve dar kapsamlı anayasa değişikliği olmak üzere iki ayrı anayasa çalışmasının tamamlandığını söyledi.



-- Merkez Bankası, zorunlu karşılıklarda iki düzenleme yaptı. Yaklaşık 2.9 milyar dolar bankaların serbest kullanımına açıldı. Finansal sisteme yaklaşık 620 milyon dolar ilave likidite sağlandı.



-- Polisan Boya'nın yüzde 50'si, bu alanda dünyanın ilk 10 üreticiden biri olan Japon Kansai Paint tarafından 113.5 milyon dolara satın alındı.



-- Halep'de savaş ortamı yeniden ısınıyor. Muhaliflerle rejim güçleri arasında yoğun çatışmalar meydana gelirken, Rusya'nın da Halep'e yönelik yoğun saldırıya hazırlandığı yorumları yapılıyor.



HÜRRİYET



-- Cumhuriyet Vakfı ile Cumhuriyet gazetesinden 17 yönetici ve yazar için "FETÖ ve PKK adına suç işledikleri", "Vakıf yönetimine usulsüz seçildikleri" iddiasıyla gözaltı kararı alındı.



-- Maliye'nin ÖTV sisteminde değişikliğe gideceğini otomotiv sektörü için yaklaşık 150,000 stokla girilen yılın en kritik son iki ayında açıklaması panik yarattı.



-- Cuma günü rekor kıran dövize Merkez Bankası'ndan kısmi müdahale geldi. Rezerv Opsiyon mekanizmasında yapılan değişiklikle TCMB'nin attığı adımın etkisi piyasada sınırlı kaldı.



-- Türkiye'de 1.2 gigavatın üzerinde rüzgar santrali kuran Danimarkalı Türbin üreticisi Vestas, yatırımlarını artırma kararı aldı.



-- ABD'de başkanlık seçimlerine sadece sekiz gün kala, Demokratların adayı Hillary Clinton'la ilgili e-posta soruşturması, Adalet Bakanlığı izniyle tekrar açılıyor.



HABERTÜRK



-- 15 Temmuz darbe girişiminde yer alan ve (ordudan) atılan subayların OYAK'taki emeklilik tazminatları, mağdurlara "tazminat" olacak.



-- AB ile Kanada arasında imzalanan Kapsamlı Ekonomik ve Ticaret Anlaşması (CETA) ABD'li şirketlerin Kanada'da şirket kurarak Avrupa pazarına açılmasını sağlayacak. Türkiye'nin Gümrük Birliği güncellemesi için de örnek olacak.



-- İş Bankası, konut kredisi faizini yüzde 0.95'ten 0.90'a, taşıt kredisi faizini yüzde 1.18'den 1.10'a ve esnaf ile küçük işletmeler kredi faizini de yüzde 0.99'a düşürerek kredi harekâtı başlattı.



-- Başbakan Yıldırım, Türk Telekom hissedarı Oger Telecom'un borç ödeme konusunda yaşadığı sıkıntıya ilişkin "Şirketin borç sorunun yapılandırılmasının yanı sıra farklı formül üzerinde de çalışılıyor" dedi.



-- Yatırımların (ihalenin iptali) davalarıyla durmaması için AB formülü. Tazminatı ödeyip yatırıma devam et.




#Gazete
#Gazete manşetleri
#Gazeteler
8 yıl önce