|

Gazete manşetleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı konuşuyor

Gazete manşetleri bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı konuşuyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16 Nisan sonrasında Avrupa Birliği ile ilişkilerin yeniden gözden geçirileceğinin sinyalini verdi. Gazeteler ise bu açıklamaları manşetten okuyucularına duyurdu.

Yeni Şafak
10:18 - 24/03/2017 Cuma
Güncelleme: 19:12 - 24/03/2017 Cuma
Reuters
Gazete manşetleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı konuşuyor
Gazete manşetleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı konuşuyor

Gazete manşetlerine haberimizden ulaşabilirsiniz. Gündemden son gelişmeler gazetelerin manşetlerinde yer alıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamayla birlikte AB'ye resti çekti. Gazeteler ise bu önemli gelişmeyi manşetlerinden okuyucularına duyurdular.







MİLLİYET



-- Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AB'ye mesaj: "Bütün gündemlerin hepsini artık 16 Nisan belirleyecek. 16 Nisan'dan sonra çok sürprizle karşılaşabilirsiniz. Onlar da karşılaşabilir."



-- FETÖ hava kuvvetleri. FETÖ'nün Hava Kuvvetleri yapılanmasıyla ilgili iddianameye göre 2013-2016 arasında F-16 eğitimi alanların çoğu örgütten.



-- TVF Başkanı Mehmet Bostan, yatırımlarda ağırlıklı olarak yurt içine odaklanacaklarını, bununla birlikte İslami finans kolunda önemli adımlar atacaklarını söyledi.



-- 2017 yılında 22,000 ihracatçı firma yetkilisine yeşil pasaport verilmesi öngörülüyor.



-- Uzmanlar Türkiye'de antipsikotik ilaç tüketiminin son beş yılda 7.2 milyon kutudan 12.1 milyon kutuya çıktığını, ruh sağlığı hastanelerinde doluluk oranının da yüzde 100'e ulaştığını belirtti.



HÜRRİYET



-- Cumhurbaşkanı Erdoğan: (Avrupa'ya) "Erdoğan'a diktatör deme özgürlüğünüz var ama Erdoğan'ın faşist ya da Nazi deme özgürlüğü yok. Kusura bakmasınlar."



-- Enerji Bakanı Berat Albayrak, "200-250 ilçemizde yaklaşık 1 milyon aileyi bu iki yılda 5 milyar TL'den fazla yatırım yaparak doğalgaz konforuyla buluşturacağız" dedi.



-- ABD ve İngiltere'nin koyduğu yasağa karşı THY yolcularına kabinde bedava internet hizmeti ve tablet sunmak için harekete geçti.



-- 2016'da doğal afetlere bağlı 210 milyar dolarlık kayıp yaşandı. Bu son dört yılda gerçekleşen en büyük kayıp olurken, tarihte kayıtlara geçen en büyük yedinci kayıp olarak tespit edildi.



-- Avrupa Parlamentosu referandum için gözlemci heyeti göndermiyor.



SABAH



-- Kabin yasağı konusunu İngiltere Başbakanı Theresa May ile bizzat görüştüğünü belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Temenni ederim ki bir an önce vazgeçsinler."



-- İngiltere ve ABD'nin cep telefonu dışında elektronik eşyaların kabinde yasaklanmasının arka planında THY'nin transit yolcu sayısındaki artış ve üçüncü havalimanı var.



-- Aralarında 1.5 milyon esnafın da yer aldığı yaklaşık 12 milyon kişiyi ilgilendiren sicil affında zorluk çıkartan bankalar mercek altına alındı.



-- YSK, seçim torbalarını dört gün önce değil seçim günü 0500'te sandık kurulu başkanlarına teslimine karar verdi.



-- Afrin'de açılan ateş sonucu bir askerin şehit düşmesi sonrasında Türkiye Rusya'yı uyardı: Eğer bir daha yaşanırsa PYD'ye misliyle mukabele edilecek.



HABERTÜRK



-- Türkiye'nin sürekli itirazına rağmen iki "süper" güç ABD ve Rusya'nın Suriye'de YPG ile "iş tutması", Ankara'yı teyakkuza geçirdi.



-- ABD ve İngiltere'nin kabin içinde elektronik cihaz bulundurma yasağı en çok THY, Emirates, Etihad ve Qatar Airways'i etkiliyor.



-- Yurtiçinde yerleşiklerin kıymetli maden depo hesapları dahil yabancı para cinsinden mevduat ve fonları 17 Mart ile biten haftada 3.71 milyar dolar artışla 151.4 milyar dolara yükseldi.



-- Mart'ta 130,000 emekliye 700 milyon lira ödenecek. Bu haktan yıl boyunca başvuracak toplam 408,000 emekli yararlanacak ve toplam 2.5 milyar lira alacak.



-- İstanbul Kalkınma Ajansı Başkanı Vasip Şahin, yabancı yatırımcıların yedi kamu kuruluşundaki işlemlerini ajans aracılığıyla tek elden yapabileceğini söyledi.



AB'ye rest


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16 Nisan sonrasında Avrupa Birliği ile ilişkilerin yeniden gözden geçirileceğinin sinyalini verdi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan CNNTURK televizyonunda soruları cevapladı. Amanya'nın yeni Cumhurbaşkanı Steinmeier'in Türkiye'yi hedef alan sözleri ile son zamanlarda açıktan düşmanlık eden Avrupa ülkelerine tepki gösteren Erdoğan satır başları ile şunları kaydetti:



TEESSÜF EDİYORUM


Türkiye Cumhuriyeti'nin cumhurbaşkanına diktatör diyecek kadar düşünce, inançtan yoksun olanların bir şey söylemeye hakları yok. Almanya, Hollanda, İsviçre, Danimarka neler söylüyor. Seçimi atlatalım ondan sonra gelin deniliyor. Ne demek seçimden sonra gelin? AB'nin müktesebatını yok saydılar. Değerlerini çiğnediler. Üzülerek hiç istemezdim böyle bir şey olsun. Almanya Cumhurbaşkanı açıklama yaptı. İyi arkadaş olmamıza rağmen. Beni hedef alan adımı zikrederek yaptı açıklamayı. Bu açıklamadan dolayı kendisine Teessüf ediyorum. Keşke böyle bir açıklamayı yapmamış olsaydı. Almanya'daki faşizan baskıları söylüyorsam bunu tanımı içinde söylüyorum.



HANGİSİNİ İSTİYORLARSA DİYELİM


Nazi benzetmesini yaparak söylüyorsam bunu tanımı içinde söylüyorum. Aynı şeyi Hollanda için de söylüyorum. Hollanda'yı Şansölye sahiplendi. Benim bakanımı konsolosluğa sokmayacaksın, benim vatandaşımı köpeklerinize ısırtacaksın. Hani nerede uluslararası hukuk? Sonra biz Nazizm, Faşizm deyince rahatsız oluyorsun. Tanımın içinde buraya otuyor yaptığınız. Kimse rahatsız olmasın. Faşizm mi diyelim? Hangisini istiyor? Hangisini istiyorsa onu deriz.



ALMANYA'YA GİTMEK YOK


O dönemde düşünün iki şey vardı; İtalya'da faşizm, Almanya'da nazizm. Bunlar birbirleriyle uzak şeyler değildi. Bunlar bir dayatmanın baskının aslında tezahürüydü. Şuanda yapılan da bu değil mi? Türk ve Müslümana karşı yapılıyor bu. Türk ve Müslümana ayrı muamele, PKK'ya ayrı muamele. Onların hepsinin önünü açıyorlar. Onların Kandil'deki başı video konferansla konuşuyor ama Türkiye Cumhurbaşkanı konuşma yapamıyor. Şu anda gündemimde Almanya'ya gitmek yok. Bütün bu gündemlerin hepsini 16 Nisan belirleyecek. 16 Nisan'dan sonra çok sürprizlerle karşılaşabilirsiniz onlar da karşılaşabilir



İNGİLTERE'Yİ TAKDİR EDİYORUM


Bizlerin liderler zirvesine katılmamızı kabullenmediler. Şu anda hala yarım ağızla bir şeyler söylüyorlar. Türkiye artık bunları kabul edecek bir ülke değil. Sorun bizden kaynaklanmıyor. Sorun AB üyesi ülkelerin bir kısmından kaynaklanıyor. İngiltere ne yaptı? Referanduma gitti, adımını attı. Ben İngiltere'nin bu duruşunu takdir ediyorum.






KÜSTAH AYNAYA BAKSIN


Ekonomik ilişkiler devam eder ama AB ile siyasi ve idari konularda gözden geçirme ihtiyacımız olabilir. Bakanımı engelliyor. Genişlemeden sorumlu zat ismini bile vermeyeceğim gidiyor bizler için küstah tabirini kullanıyor. Aynaya baksın ya. Küstahlar bize küstahlık taslayamaz. İleriye gidenler aynı karşılığı bulacaklar. Türkiye ile böyle gayri ahlaki bir yarışa girilemez. Aynı cevabını alırlar. Bir taraftan müzakere masasında olacaksın bir taraftan da bunu yapacaksın. 3 milyon mülteciyi alacaksın ev sahipliği yapacaksın 'ne olur bize göndermeyin' diyecekler.



(Geri Kabul Anlaşması konusunda adım olabilir mi? sorusu üzerine) Dedimya 16 Nisan birçok şeyleri belirleyecek. A'dan Z'ye bunları hükümetimizle oturacağız, bunların hepsini bir gözden geçireceğiz hayırlısıyla.



Evet oyları önde ve artıyor


Anket sonuçlarıyla ilgili bilgi paylaşıp paylaşamayacağı sorulan Erdoğan, şunları kaydetti: “Buralarda rakamları şu anda vermek doğru olmaz ancak ben şunu söyleyeyim, yoğun bir kampanya sürecinin içerisindeyiz. Fakat yaptığımız son anketlerde de gördüğümüz durum tespit, yani 'evet' oylarının her geçen gün önde ve yükselerek devam ettiğidir. Burada bizim asıl hedefimiz bu yükselen 'evet' oylarının çok daha yükselmesi. Faraza yüzde 52 ile beni milletim cumhurbaşkanı seçti. Diyoruz ki şimdi milletim, yani MHP'nin, Büyük Birlik Partisi'nin Saadet Partisi'nin tabanının yaklaşımı ortada. Bunun da artarak devam edeceğine inanıyorum." “O zaman yüzde 52'nin üzerinde bir şey beklediğinizi söylemiş oluyorsunuz değil mi?" şeklindeki soruya Erdoğan, “Çok çok üstünde." yanıtını verdi.




#Gazete
#Gazete manşetleri
#24 Mart
7 yıl önce