|

Üreticinin önü açılacak

Malatya’da elektrik enerjisi üretimi sağlayacak Türkiye’nin ilk çöp yakma ve bertaraf etme tesisi olan “Entegre Çevre Projesi’nin temel atma törenine katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, burada ekonomiye dair önemli ipuçları verdi. Yabancı sermayeye her türlü kolaylığı sağladıklarına dikkat çeken Tüfenkçi, ülkemize yatırım ve üretim yapanları Türkiye'nin hiçbir zaman mahcup etmediğini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/07/2017 Pazar
Güncelleme: 01:47 - 30/07/2017 Pazar
Yeni Şafak
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci,
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci,

Tüfenkçi, "Yabancı sermayeye her türli kolaylığı sağlarken, kendi üreticimizin gerçekten önünü açarak, uluslararası noktalara en azından eşit rekabet yapacak duruma getirmemiz lazım. Önemli gelişmeler kaydedilmesine rağmen halen bürokratik engeller konusunda bazı gelişmeleri daha hayata geçirmek gerekiyor” dedi.

Güven endeksinin bir önceki aya göre yüzde 4,5 yükseldiğini de anımsatan Tüfenkci, “Yani 2013’ten buyana en yüksek değerine ulaştı. 2017’de ekonomiyi toparladık. Allah’a hamdolsun yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu. Tüfenkci, Malatya'daki projenin sadece Türkiye’deki belediyelere değil dünyaya da örnek olacağına inandığını, her türlü tedbiri ve teşviki de alacaklarına inandıklarını da aktardı.

#Bülent Tüfenkci
#Malatya
#Türkiye
7 yıl önce