|

Türkiye ayakta

15 Temmuz ihanetini el birliğiyle püskürten Türkiye ayakta. İşveren, işçi, memur, çiftçi ve esnaf temsilcileri sivil toplum kuruluşları 15 Temmuz darbe girişimine yönelik tepkisini 81 ilde aynı anda ortaya koydu. Açıklamada, Türkiye’nin ‘büyük ülke’ idealine dünden daha yakın olduğu vurgulandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/07/2017 Cuma
Güncelleme: 06:54 - 14/07/2017 Cuma
Yeni Şafak
Türkiye ayakta
Türkiye ayakta

İş dünyası ve sivil toplum kuruluşları dün 81 ilde aynı anda ortak bir bilgiri okuyarak, büyük Türkiye’yi hedef alan 15 Temmuz’u unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını haykırdı. İşçi, memur, çiftçi ve esnaf temsilcileri sivil toplum kuruluşları 15 Temmuz darbe girişimine yönelik tepkisini ortak açıklamayla ortaya koydu. TOBB Sosyal Tesislerinde gerçekleşen organizasyona 81 ilde STK temsilcileri toplantılar ile destek verdi.

7 İLDEN CANLI YAYIN

Adana, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, İstanbul, İzmir ve Trabzon’dan STK temsilcileri ise toplantıya canlı bağlanarak, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) oluşturduğu Türkiye-Avrupa Birliği Karma İstişare Komitesi (KİK)’i oluşturan 8 kuruluş adına 15 Temmuz'a ilişkin görüşlerini dile getirdi.

15 TEMMUZ MİLATTIR

TOBB Sosyal Tesislerinde gerçekleşen organizasyonda Hisarcıklıoğlu, 15 Temmuz’un Türkiye için bir milat olduğuna inandıklarını söyledi. Daha darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçmeden ekonomide yüzde 5’lik büyüme yakalandığına dikkat çekilen ortak açıklamada, istihdamın ve ihracatın arttığı belirtildi.

DEMOKRASİNİN SİGORTASI

15 Temmuz’da Türkiye demokrasisinin, hiçbir kaba kuvvete teslim olmayacak kadar güçlü olduğunun herkese gösterildiğine de vurgu yapıldı. Bunun, dünyaya örnek olacak bir tavır olduğu dile getirilen açıklamada, “Dünyada çok az millet bu bedeli ödeyebilir. Siyasi görüşü fark etmeksizin Türkiye’nin geleceğine sahip çıkan 15 Temmuz ruhu demokrasinin sigortasıdır" ifadelerine yer verildi.

BU BİR İŞGAL GİRİŞİMİYDİ

Ortak açıklamada bu “alçak saldırının”, darbenin ötesinde bir işgal girişimi olduğu da dile getirildi. 15 Temmuz’u, İstiklal Harbi’nden bu yana ülkemizin karşılaştığı en büyük tehlike olarak yorumlayan açıklamada şöyle denildi; “O gece FETÖ, devleti ele geçirmeye, milleti tahakküm altına almaya kalkıştı. Darbe girişiminin asıl amacı, ülkemizi tarihimizde görülmemiş bir kaosa sürüklemek, kardeş kavgası başlatmak ve Türkiye’yi iç savaş ortamına sokmaktı.Milletimiz demokrasimize ve özgürlüğümüze kasteden bu saldırı karşısında dik durdu, canı pahasına değerlerini savundu.”

YURT DIŞINA SESLENDİ

Yabancı yatırımcıların güveninin yeniden kazanıldığına vurgu yapan Hisarcıklıoğlu, “Ayağımızdaki prangayı çözdük, şimdi koşma zamanı. Aldığı yaraları saran milletimiz, bu büyük demokrasi sınavının birinci yılında yurtdışı dahil bütün dostlarını yanında görmeyi arzulamakta” dedi. Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Darcan, “15 Temmuz ruhu her zaman canlı tutulacak. Bu topraklarda hiç bir hainliğe fırsat vermeyeceğiz” dedi.

HAİNLERLE TOPYEKÜN MÜCADELE ETTİK
HAK-İŞ Adana İl Başkanı Abdurrahman Yücel
, 15 Temmuz’da kentlerinde birlik ve beraberliğin tam olarak sağlandığını söyledi.
Diyarbakır Ticaret Borsası
Başkanı Engin Yeşil
de illerinin geçmişteki darbelerin en büyük mağdurlarından olduğunu belirtti.
Edirne’den
bağlanan TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Darcan ise demokrasiye her zaman sahip çıkacaklarını vurguladı.
Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Rasim Fırat
birlik ve beraberlik içinde ülkenin geleceğinden umutlu olduklarını aktardı.
İstanbul’dan bağlanan Türk-İş Bölge Temsilcisi Adnan Uyar
, İstanbul’un 15 Temmuz’da en ağır bedeli ödeyen şehir olduğunu belirterek, “Tek derdimiz bu ülkenin bölünmez bütünlüğüdür. Bunun dışında hiçbir şeyi kabul etmiyoruz. Bu milletin bir ferdi olmaktan onur duyuyoruz” dedi.
Canlı yayın yapacak aracın kaza geçirmesi üzerine, toplantıya telefonla bağlanan
Türkiye Kamu-Sen İzmir İl Temsilcisi Ahmet Doğruyol
, istiklal mücadelesinde ilk kurşunun altıldığı şehir olan İzmir’in, 15 Temmuz’da da parti, dil, din, ırk gözetmeksizin hainlerle mücadele ettiğini kaydetti.
Memur-Sen Trabzon Şube Başkanı Mehmet Kara
da vatan hainlerine asla geçit verilmeyeceğini vurguladı.

#15 Temmuz
#Sivil Toplum
#İşçi
#Memur
7 yıl önce