|

Toyota: Türkiye'ye yatırım iyi bir karardı

Yeni Şafak
01:00 - 17/12/2003 Çarşamba
Güncelleme: 12:27 - 21/06/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
Toyota: Türkiye'ye yatırım iyi bir karardı
---------------------- manset ---------------------

Toyota Motor Corporation Yönetim Kurulu Üyesi ve Kıdemli İdari Direktörü Yoshimi Inaba, Adapazarı Toyota fabrikasının kalitesini överek, ''Muhtemelen kıtalararası fabrikalarımız arasındaki en iyi üretim kalitesine sahip fabrika Türkiye'deki. Japonya'daki fabrikaların üretim kalitesiyle eş düzeyde, hatta zaman zaman onları geçtiği de oluyor'' dedi. Inaba, Türkiye'deki yatırımlarının çok iyi bir karar olduğunu da belirterek, Adapazarı'ndaki fabrikanın ileride hem model sayısının hem de üretim kapasitesinin artacağını, kıtalararası operasyonlardaki en büyük 6 veya 7 fabrikadan biri olacağını bildirdi.

Yabancı basında Toyota Motor Corporation'ın gelecekteki başkanı olarak da gösterilen Inaba, Toyota'nın önemli üretim merkezlerine yaptığı ziyaretler kapsamında Türkiye'ye geldi.

Türkiye'ye ilk geldiği yıllarda sokaklarda 1940-1950 model otomobiller gördüğünü, ancak, daha sonraki gelişlerinde bu görünümün tamamen değiştiğini ifade eden Yoshimi Inaba, ''Nihayet ülke potansiyelini ortaya koyabilecek atılımları yapabilecek, daha istikrarlı, daha düzgün ve hızlı büyüyen ülke görünümüne girdi'' diye konuştu.

Inaba, ''İniş çıkışlarda, döviz kurlarındaki dalgalanmalarda bu sizi daha güçlü duruma getiriyor. Bu yüzden yerlileştirme oranı artırıldıkça, kurlardaki iniş çıkışlardan daha az etkileneceğiz'' dedi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
21 yıl önce