EDISYON:

Tarım ürünlerinde ihracata ‘imaj’ ithalata ‘kalite’ denetimi

00:0014/04/2022, Perşembe
G: 13/04/2022, Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Ticaret Bakanlığı, geleneksel tarım ürünleri ihracatında ‘imaj’, haksız rekabete karşı ise ithalatlarında ‘kalite’ denetimleri ile göz açtırmıyor.

Ticaret Bakanlığı, geleneksel tarım ürünleri ihracatında ‘imaj’, haksız rekabete karşı ise ithalatlarında ‘kalite’ denetimleri ile göz açtırmıyor. Yaş meyve ve sebze, kuru ve kurutulmuş ürünler, bitkisel yemeklik yağlar ve ballar gibi geleneksel Türk tarım ürünlerinin yurt dışındaki güçlü imajının korunması amacıyla ihracatta, bahse konu ürünlere yönelik haksız rekabetin önlenmesi amacıyla ise ithalatta ticari kalite denetimleri yürütülüyor.

YÜZDE 2,8’İ DENETİMİ GEÇEMEDİ

  • Bu kapsamda, 2021 yılında yaklaşık 604 bin ihraç partisi ürünün yüzde 24’ünün denetlendiği, denetlenen ürünlerin yüzde 2,8’inin uygunsuz bulunarak ihracatına izin verilmediği bildirildi.

RİSKLER GÜNCELLENDİ

İhracatta denetimlerin yanı sıra hedef ülke ve öncelikli ülkelere yapılan tarım ihracatı incelenerek ilgili sektörler başta olmak üzere paydaşlardan alınan bildirimler de dikkate alınarak risk kriterleri ürün ve ülke bazlı olarak güncellendi.

#Ticaret Bakanlığı
#ihracat
#ithalat
#tarım

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.