|

Son 5 yıla dava

SPK’nın FETÖ bağlantılı halka açık şirketleri kapsayan inceleme raporu TBMM’ye ulaştı. Raporda; Bank Asya, Taraf Gazetecilik, Koza Grubu, Boydak Grubu ve Royal Halı’da son beş yılda görev almış olan ilgililer hakkında dava açılması istendi.

Yeni Şafak
04:00 - 15/01/2017 Pazar
Güncelleme: 00:23 - 15/01/2017 Pazar
Yeni Şafak

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) FETÖ yapılanmasına ilişkin bilgi ve belge içeren notları darbe komisyonuna sundu. 12 Ocak'ta Meclis Araştırma Komisyonu'na ulaşan yazı; halka açık olan FETÖ bağlantılı şirketler Asya Katılım Bankası, Taraf Gazetecilik, Koza Grubu, Boydak Grubu ve Royal Halı'ya ilişkin gerçekleştirilen inceleme ve denetlemelere ilişkin raporlardan oluşuyor. Raporların sonuçlarının değerlendirilmesine dair diğer iş ve işlemlerle ilgili bilgi notu da komisyona gönderildi. SPK'nın raporunda 17-25 Aralık sürecinden bu yana alınan tedbirlerin neler olduğu, Bank Asya özelinde veya FETÖ ile ilintili diğer kuruluşlarda herhangi bir inceleme yapılıp yapılmadığı ve 17-25 Aralık sürecinden bu yana Bank Asya ile ilgili olarak küçük yatırımcıların korunması adına yapılanları aktarıldı.



DAVA AÇILMASI İSTENDİ


SPK'dan komisyona gönderilen yazıda, “Bank Asya ve ilgili diğer şirketlere ilişkin olarak son beş yıl içerisinde görev almış ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulması, hukuk davası açılması veya idari para cezası tesis edilmesi istenmiştir” denildi.


#FETÖ
#SPK
#Bank Asya
8 yıl önce