|

Özlü: Bilimle ilerleriz

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, bilim ve teknoloji ekosistemini güçlendirecek en önemli reformun Anayasa değişikliği olacağını söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/12/2016 Cuma
Güncelleme: 23:55 - 29/12/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Bakan Özlü, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen 2016 TÜBİTAK ve Özel Teşvik Ödülleri töreninde konuştu. İslam dünyasının güçsüzlüğünde en öne çıkan faktörün bilgi, bilim ve eğitimdeki yetersizlik olduğunu düşündüğünü dile getiren Özlü, "Bir araştırmaya göre dünyadaki Yahudilerin ortalama eğitim süreleri 13,4 yıl, Hristiyanların 9,3 yıl, Budistlerin 7,8 yıl iken, üzülerek ifade ediyorum Müslümanlarınki sadece 5,6 yıldır. Bu tabloyu muhakkak değiştirmeliyiz” dedi.



REFORMLAR SÜRECEK


Bakan Özlü, Türkiye'nin üniversite sayısı, akademisyen sayısı ve üniversitelerin fiziki imkanları ile yapılan araştırma sayısının, yayın sayısı, Ar-Ge harcaması, patent başvuruları gibi göstergelerin hepsinde ilerlemeler kaydedildiğini belirtti. Bu yıl önemli reformları hayata geçirdiklerini belirten Özlü, "Önümüzdeki dönemde de bu reformları sürdüreceğiz. Bilim ve teknoloji ekosistemimizi güçlendirecek en önemli reform ise Anayasa değişikliği olacak” değerlendirmesinde bulundu.



TÜBİTAK'IN YENİDEN YAPILANMASI ŞART


TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Arif Ergin de Temel Bilimler Araştırma Enstitüsü'nün yeniden kurulmasının takipçisi olduklarını söyledi. a yönelik talimat verdiğini söyledi. Ergin, bu konunun takipçisi oldukl “TÜBİTAK, 17-25 Aralık öncesinde alçaklığın ötesinde çukur terör örgütü FETÖ'nün odaklandığı kurumlardan birisi olmuştu. Tam temizlik için TÜBİTAK'ın yeniden yapılanması bir zorunluluk" dedi.




#Faruk Özlü
#Bilim
#Anayasa değişikliği
#TÜBİTAK
8 yıl önce