|

İşadamlarına açık çek

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ordu'da katıldığı programda işadamlarına seslenerek, "Alın teriyle çalışan başlarının hazzını yaşar, hem çevresine mutluluk verir hem kendi memleketine destek olur. Biraz gayret ederek, Türkiye'yi en güçlü ülkeler arasına alalım. İşadamlarına açık çek, size destek vermek boynumuzun borcu" dedi.

Yeni Şafak
12:23 - 1/03/2017 Çarşamba
Güncelleme: 12:36 - 1/03/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "çalışma hayatında seferberlik" kapsamındaki İstihdam Zirvesi'ne katıldı.
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "çalışma hayatında seferberlik" kapsamındaki İstihdam Zirvesi'ne katıldı.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "çalışma hayatında seferberlik" kapsamında Ordu'da düzenlenen İstihdam Zirvesi'ne katıldı. Kurtulmuş, 10 yıl sonra kişisel gelirin 25 bin dolar olmasını hedeflediklerini söyleyerek işadamlarına, "Tek tek her biriniz güçlü işadamı olmalısınız. Sizlere açık çek veriyoruz. Ne derdiniz varsa, nerede desteğe ihtiyacınız varsa meşru- yasal şekilde size destek olmak boynumuzun borcudur" diye seslendi.



"Türkiye'nin her alanda üretim yapabilmesini sağlamak, üretim seferberliğini sağlamak için her türlü teşviki veriyoruz" diyen Kurtulmuş, "Cazibe Merkezleri ile yeni teşvikler uyguluyoruz. İllerimizin tamamında teşviklerle ekonomide üretim yapacak her arkadaşın önünü açmaya çalışıyoruz. Her gün yeni yasa ve yönetmeliklerle üreticilerin önünü açmak gayretindeyiz. Türkiye'de istihdam seferberliği önemlidir. Allah kimseyi işsiz bırakmasın, genç bir insanın işsiz olması kadar zor bir şey yok. Üretim yapan arkadaşlarımızla birlikte işsizliği ortadan kaldıracak adımları atacağız. Cumhurbaşkanımız, ne kadar istihdam oluşturulacağı ile ilgili rakamların sözünü aldı. 2 milyona yakın istihdam oluşturulacak. Bin 404 liranın yarısını devlet ödeyecek. Yani siz düşük bir rakamla eleman çalıştıracaksınız ve istihdama destek vereceksiniz. Bir kişi için 773,5 lirasını devlet ödeyerek istihdam seferberliğine katkıyı Ordu'dan da bekliyorum." dedi.



İŞADAMLARINA DESTEK

"İnsanoğlunun çalıştığının dışında hiçbir şey yok. Çalıştığımızın karşılığını alıyoruz. Biz bu dünyada çalışarak hem rızkımızı kazanmaya gayret ediyoruz hem ülkemizin kalkınması için çabalıyoruz. Dünyanın en zengin adamı, dünyanın en zengin mirasının üzerine oturan biri değildir" diyen Numan Kurtulmuş, "Alın teriyle çalışan başlarının hazzını yaşar, hem çevresine mutluluk verir hem kendi memleketine destek olur. Biraz gayret ederek, Türkiye'yi en güçlü ülkeler arasına alalım. Türkiye, bu bölgenin en büyük ülkesidir. Bu coğrafyada oynanan oyunları bilen tek ülkedir. Onun için ülkemizin ayaklarından çekiyorlar. DEAŞ, PKK, terör örgütlerinin ortaya çıkardığı atmosfer, FETÖ Türkiye'nin güçlenmesini istemiyor. 10 bin dolarlık bir ülkeyiz. 10 sene sonra 25 bin dolar kişisel gelirimiz olursa, dünyanın birçok ülkesince ciddiye alınırız. 25 bin dolarlık bir Türkiye tüm haksızlıklara karşı durabilecek bir ülke olur. Güçlü Türkiye'yi sadece siyasilerin sırtına bırakmamanızı istiyoruz. Tek tek her biriniz güçlü işadamı olmalısınız. Sizlere açık çek veriyoruz. Ne derdiniz varsa, nerede desteğe ihtiyacınız varsa meşru- yasal şekilde size destek olmak boynumuzun borcudur. Nerede ne isteğiniz varsa açıkça söylüyorum, hepinizle ilgilenmek boynumuzun borcu. "Biz nasıl 25 bin dolarlık bir ülke oluruz?" sorusu üzerine çalışın" diye konuştu.


#Numan Kurtulmuş
#İş
#İstihdam
#Ordu
8 yıl önce