|

Ekonomiye hız katar önümüzü açar

İTO Başkanı İbrahim Çağlar, referandumda “evet” sonucunun çıkması halinde başlayacak yeni dönemin ekonomiye yansımalarını anlattı. Çağlar, “Siyasal sistemde başlayacak revizyonun ekonomiye çok olumlu sonuçları olacağına inanıyoruz" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/04/2017 Pazartesi
Güncelleme: 01:32 - 3/04/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
İbrahim Çağlar
İbrahim Çağlar

İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, 16 Nisan’da yapılacak referandumda Anayasa değişikliğine ‘evet’ çıkması halinde başlayacak yeni dönemin, iş dünyası ve ekonomiye olası yansımalarını 10 maddede anlattı. Çağlar; yaptığı açıklamada, referandumda cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin anayasa değişikliğine “evet” diyeceğini belirterek, sandıktan çıkacak olası “evet” sonucunun karar alma süreçlerini hızlandıracağını söyledi.

DEVLETİN REFLEKSİ HIZLANACAK

Yeni dönemle halkın demokratik ve siyasi kazanımları arttıkça ekonomik kazanımların da artacağını ifade eden Çağlar, “Siyasal sistemde başlayacak revizyonun ekonomiye çok olumlu sonuçları olacağına inanıyoruz. Çünkü devlet refleksi hızlanacak: Cumhurbaşkanı halktan aldığı yetkilerle donatıldığı için 15 Temmuz’da milletin feraseti, devletin gücüyle tarumar edilen FETÖ ve benzeri tehditlere karşı devlet refleksi hızla harekete geçirilebilecek” dedi.

KOALİSYONLARDAN ÇOK ÇEKTİK

Bir ileri, iki geri döneminin sona ereceğini belirten Çağlar, koalisyon iktidarlarının sebep olduğu ekonomik ve siyasi krizlerin hafızalardaki yerini koruduğunu hatırlatarak, “1960-2002 arasındaki 42 yılda 26 hükümet kuruldu, dağıldı. Her bir hükümet, ortalama iki yıl bile yaşamadı. Yeni Anayasa, siyasi ve ekonomik istikrarı perçinleyecek” değerlendirmesini yaptı.

Zaman kaybımız ortadan kalkar

Yeni anayasanın kabulü halinde güçlü ve sorumlu liderliğin ön plana çıkacağını anlatan Çağlar, “Yeni sistemin getireceği güçlü liderlik, reyting oyunları, siyaset ve ekonomide gece yarısı operasyonları ile küresel algı tehditlerinin geleceğimizi çizmesinin önüne geçecek. Siyasi çekişmeler ve yetki karmaşasının sebep olduğu zaman ve enerji kaybı son bulacak" dedi.

En iyilerle çalışma imkanı olur

Çağlar, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin uluslararası arenada güçlü temsil sağlayacağına dikkati çekti. Çağlar şunları kaydetti: Diğer yandan yeni sistemle gençler siyasetin direksiyonunda, en büyük enerji gençlerde. Ayrıca bakanlar rahat çalışacak. Bakanlar dışarıdan seçildiği için alanlarında Türkiye’nin en iyilerini göreve getirme imkanına sahip olunacak.”

#​Ekonomi
#Referandum
7 yıl önce