|

'Hesapları ekonomik değil siyasi'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, kredi derecelendirme kuruluşlarının kararını değerlendirirken, "Türkiye'nin ekonomisi bugün dinamikleri, ihracatı ve üretimiyle Yunanistan'ı 10'a değil 100'e katlar. Ama onun puanı yükselir. Burada hesap ekonomik değil siyasi" dedi.

Yeni Şafak
10:32 - 31/01/2017 Tuesday
Güncelleme: 11:48 - 31/01/2017 Tuesday
Yeni Şafak
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk oldu.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk oldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, (Anayasa değişikliğine ilişkin kanunile ilgili olarak "Cumhurun önüne götürdüğünüz, cumhurun vicdanına verdiğiniz bir sistemle cumhuriyeti veya cumhuru korkutmak esasında akıl karı iş değil. Akılla izahı da yok. Neticede cumhura cumhuriyeti teslim ediyoruz. Cumhur da başkanını seçiyor. Bu kadar reel bir yapıya karşı çıkmayı milletten korkma, milletin değerlerinden korkma diye yorumluyorum" dedi.



Müezzinoğlu, Anayasa değişikliğine ilişkin kanunla ilgili sözlerine şöyle devam etti: Bu milletin vicdanına, cumhurun vicdanına kendi başkanını seçme yetkisini veriyoruz. Dolayısıyla milli iradenin, cumhuriyet dönenimin bundan sonraki sürecinde daha çok temsil edileceği ve bu milletin kaderiyle birilerinin kapalı kapılar arkasında rahatça oynayamayacağı bir döneme geçiyoruz. Türkiye kazanacak, bu büyük millet kazanacak."





'Hesap ekonomik değil, siyasi'

Kredi derecelendirme kuruluşlarının kararlarını değerlendiren Bakan Müezzinoğlu, "Türkiye'nin ekonomisi bugün dinamikleri, ihracatı ve üretimiyle Yunanistan'ı 10'a değil 100'e katlar. Ama onun puanı düşmez hatta yükselir. Niye? Burada hesap ekonomik değil, siyasi." dedi.








FETÖ'DEN 64 BİN 867 KİŞİ İHRAÇ EDİLDİ


Tüm kamudan FETÖ anlamında işlem gören, açığa alınan 30 bin 618, ihraç edilen 94 bin 867, 18 bin göreve iade var. Bakanlığımızda ihraç edilen sayısı 973, açıkta olan 170, iade edilen 629 kişi var. Onun dışında PKK'dan 10 bin 665 kişi açığa alındı. Bakanlığımızda 269 kişi işlem gördü, 268 kişi ihraç edildi, 1 kişi de görevine iade edildi.





#Mehmet Müezzinoğlu
#Anayasa
#Kredi derecelendirme kuruluşu
#Promosyon
8 years ago