|

Enerjisa’nın verisi Turkcell’e taşındı

Enerjisa Enerji ve Turkcell, Avrupa’nın en büyük SAP HANA ortamının taşınma projesini hayata gerçirdi. 14 aylık çalışmanın sonucunda Enerjisa Enerji’nin fiziksel ve mantıksal tüm verilerinin taşınması başarıyla tamamlandı.

Yeni Şafak
04:00 - 26/12/2018 Çarşamba
Güncelleme: 00:47 - 26/12/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Enerjisa Enerji CEO’su Ziya Erdem - Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu
Enerjisa Enerji CEO’su Ziya Erdem - Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu

Elektrik dağıtım ve perakendeciliği şirketi Enerjisa Enerji ve Turkcell, Avrupa'nın en büyük SAP HANA ortamının taşınma projesini hayata geçirdi. Türkiye’nin en büyük altyapı yatırımlarını gerçekleştiren ve teknolojiyi geniş kitlelerle buluşturan Turkcell, bu birikimini dijital entegratör olarak 14 ilde 9 milyonu aşkın müşteriye hizmet veren Enerjisa Enerji’nin kullanımına sundu. Enerjisa Enerji, yürüttüğü büyük operasyonla her saniye gigabaytlarca veri üretirken, sıfır veri kaybı ve sıfır kesintiyle tüm bilgi üretimi ve depolamasının Turkcell veri merkezlerine geçişi, bu alanda örnek çalışma olma özelliği taşıyor.

DAHA DA GÜÇLENDİRİLECEK

Konuyla ilgili Enerjisa Enerji Üst Yöneticisi (CEO) Ziya Erdem şunlar kaydetti: "Bu iki gücün bir araya gelmesi ile çok başarılı bir projeye imza attık. Bu iş birliğinin farklı alanlarda da gelişerek güçleneceğine inancım tam." Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu da, Enerjisa’nın tüm verisinin, yine yerli ve milli bilgi birikimiyle hayata geçirilen Turkcell veri merkezlerine taşınmış olmasının kendilerini gururlandırdığını belirtti.

  • Hızlı Giriş ile ücretsiz HOTSPOT paylaşımı
  • Turkcell, hotspot yoluyla mobil veri paylaşımı yapan müşterilerinden “Hızlı Giriş” teknolojisi üzerinden giriş yapmaları halinde, herhangi bir ücret talep edilmeyeceği açıklamasında bulundu. 15 Ocak’tan itibaren başlayacak sistemle yetkisiz internet paylaşımı sonucu istenmeyen güvenlik sorunları yaşanmasının engellenmesi sağlanacak. Açıklamada internet paylaşımını “Hızlı Giriş” ile yapmayan kullanıcılar için, 9 TL’ye mevcut tarifesindeki internetine ek olarak 2 GB’lık paylaşımlı internet paketinin devreye gireceği belirtildi.
#Turkcell
#Enerjisa
#SAP HANA
#Proje
#Veri
6 yıl önce