|

Darbecilere inat istikrar sürüyor

Darbecilerin 15 Temmuz'da başaramadığını başka araçlarla denemeye devam ettiğini söyleyen TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan, “Ancak ne yaparlarsa yapsınlar amaçlarına ulaşamayacaklar. Her türlü baskı ve dayatmaya rağmen ekonomik istikrar sürüyor” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/07/2017 Perşembe
Güncelleme: 08:45 - 13/07/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Darbecilere inat istikrar sürüyor
Darbecilere inat istikrar sürüyor

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’nün hain darbe girişimi üzerinden bir yıl geçti ama bu ihanete tepkiler hiç bitmedi. 12 bin üyesiyle iş dünyasını temsil eden Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) , 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü çalışmaları kapsamında Semerkand Vakfı, Beşir Derneği, GENÇ-KON ve Mostar Gençlik ile dün düzenlenen basın toplantısıyla biraraya gelerek birlik ve beraberlik mesajı verdi. TÜMSİAD Başkanı Yaşar Doğan, “Tüm şube ve başkanlarımızla beraber sahada nöbet tutacağız. Çünkü bu bir milli mesele” dedi.

EMSALİ GÖRÜLMEMİŞ BİR İHANET

Doğan, 15 Temmuz darbe girişiminin, geçmiş darbelerle karşılaştırıldığında “emsali görülmemiş bir ihanet” olduğunu söyledi. Doğan, Türkiye’nin bölgesel pozisyonunu kabul etmeyen iç ve dış güçlerin 15 Temmuz’da başaramadıkları işgal teşebbüsünü, daha sonra ekonomi üzerinde, kur ve mali politikalarda da denemeye kalktıklarını dile getirdi.

İŞ ADAMLARI YATIRIM YAPMALI

Teşvik politikaları ve cazibe merkezleri ile beraber hükümetin hareketlenme sağladığına vurgu yapan Doğan, "İş adamlarına da oralara gidip yatırım yapmak kalıyor. Biz 20 ye yakın ilde yatırım fırsatlarını gözlemledik. Bu kapsamda Adana ve Batman’da tekstil fabrikası kuruldu. Bunlar yeterli değil. Sanayi 4.0’ı bir an önce hayata geçirmemiz lazım. KOBİ’lerin dönebilme kabiliyetlerini artımak lazım” diye konuştu. Doğan, yüksek faizin mümkün olduğu kadar aşağı çekilmesi gerektiğini de kaydetti.

Seferberlikle karşı koyduk

Büyümeyle ilgili gelen rakamları çok olumlu bulduğunu söyleyen Doğan, son çeyrekteki hesaplamalarında tutacağı öngörüsünde bulundu. Türkiye’nin yatırım açısından fırsatlar ülkesi olduğunu hatırlatan Doğan, şöyle konuştu: “Milli ve yerli üretime yönelmeliyiz. KGF ile sıcak para yatırıma döndü. Dışarıdan da yatırımlar gelmeye devam ediyor.”


#15 Temmuz
#TÜMSİAD
#KOBİ
7 yıl önce