|

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hakk'ın duvarına çarpacaksınız

Ankara'daki Yüksek Hızlı Tren Garı açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ'nün firari elebaşı Fetullah Gülen ve örgüt mensuplarına seslenerek, "Hala orada kalmaya devam ederseniz, bilirsiniz ki Hakk'ın duvarına çarpacaksınız" dedi. 15 Temmuz'un Türkiye açısından dönüm noktası olduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı, "Milletin FETÖ'ye bunun bedelini ödeteceğini" vurguladı.

Yeni Şafak
16:20 - 29/10/2016 Saturday
Güncelleme: 17:30 - 29/10/2016 Saturday
Yeni Şafak

Türkiye ve Avrupa'nın en prestijli eseri olan Ankara YGT Garı inşaatı tamamlandı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla hizmete giriyor.



Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşma yaptı. Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:


"Bu eser dünyada en başarılı uygulamalarını ortaya koyduğumuz kamu-özel sektör işbirliğinin bir örneğidir. 235 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen bu garla Ankara'nın YHT hatlarının merkezindeki konumu güçleniyor.



"Dünya Kanal İstanbul'u konuşacak"


Dünyanın en gelişmiş ülkelerinde ne varsa, Türkiye'de de olacak. Kıskananlara 'çalışın, koşun sizin de olsun' diyoruz.



Milletimin verdiği vergi ile 15 Temmuz'da bu ülkeyi karıştırmaya kalktılar, onlar kansız, onlar alçak. İdam cezası Meclis'ten geçer önüme gelirse ben imzalarım, Batı'nın ne dediği değil, milletimin ne dediği önemlidir.



Önümüzde iki önemli proje var. Birisi Çanakkale 18 Mart Köprüsü, ikincisi de Kanal İstanbul projesidir. Dünyada Süveyş Kanalı'nın konuşurlar bundan sonra da inşallah Kanal İstanbul'u konuşacaklar. Kanal İstanbul Türkiye'nin cumhuriyet tarihindeki en büyük projesi olacak.




"Misak-ı Milli'den, Lozan'dan niye rahatsız oluyorsun?"


Misak-ı Milli diyorum ya, Gazi Mustafa Kemal bir Misak-ı Milli çizgisi çizmişti, birilerini rahatsız etti. Niye rahatsız oluyorsunuz? Ben tarih dersi veriyorum, incele, bak, ne var o Misak-ı Milli'de? Ben Lozan dedim, rahatsız oldular. Niye rahatsız oluyorsun?




Birilerinin bu topraklarda hesabı var. Şu anda benim Mehmedim Güneydoğu'da neyin mücadelesini veriyor? Bu vatan topraklarının korunması mücadelesini veriyor. Onun için biz ne diyoruz: Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet diyoruz. Burada 80 milyonla biz tek milletiz."



"Hakk'ın duvarına çarpacaksınız"


Tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet olan örgütün tabanına sesleniyorum. Ne işin var Pensilvanya'da? Niye gelemiyorsun?Hala orada kalmaya devam ederseniz, bilirsiniz ki Hakk'ın duvarına çarpacaksınız. Bu millet, bunun bedelini ödetecek. FETÖ'nün inine girdik, girmeye devam ediyoruz. Kimse de kalkıp bize mağdur edebiyatı yapmasın. Bunlar mağdur falan değil.



"Tren ağlarını dantel gibi dokuyoruz"


Törende Başbakan Yıldırım konuşma yaptı. Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:



"Türkiye'yi bugünlere taşımış şehitlerimize şükranlarımızı, minnetlerimizi sunuyoruz. Cumhuriyetimizin 90. yılında Marmaray'ı hizmete sunduk. Büyük eserler İstanbul'a yapılıyor deniliyor. İşte Ankara'ya bu tren garını kazandırdık. Türkiye'nin nüfusunun yüzde 55'ini oluşturan 14 vilayetimize hızlı tren ağlarını dantel gibi dokuya dokuya geliyoruz. Bu ülkeye hizmet etmek ibadettir."



  • Türkiye ve Avrupa'nın en prestijli garı
  • TCDD tarafından İlk defa Yap-İşlet-Devret modeli ile yapılan ve 19 yıl 7 ay sonra TCDD'ye devredilecek olan Ankara YHT Garı, Ankaray, Başkentray ve Keçiören metrosuna bağlantılı olacak şekilde planlandı. Günlük 50 bin yolcuya hizmet verebilecek kapasite yapılan garda 3 adet peron, 6 adet demiryolu hattı bulunuyor ve 194 bin 460 metrekare kapalı alan ile bodrum ve zemin katlar dahil 8 kattan oluşuyor. Ulaşım hizmetlerine yönelik birimlerin yanı sıra bin 850'si kapalı, 60'ı açık olmak üzere toplam bin 910 araçlık otopark hizmetinin verildiği garda ticari alanlar, cafe-restoran, iş ofisleri, çok maksatlı salonlar, mescit, ilk yardım ve güvenlik birimleri ile otel gibi sosyal ve kültürel donatılar da bulunuyor.

#Binali Yıldırım
#Yüksek Hızlı Tren
8 years ago