|

Bank Asya mudileri için çalışma sinyali

Bank Asya Genel Müdürü Abdullah Güzeldülger, “Banka Asya'da garanti kapsamındaki ödemelerin takvimini TMSF açıklayacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/11/2016 Wednesday
Güncelleme: 00:44 - 16/11/2016 Wednesday
Yeni Şafak

Bank Asya Genel Müdürü Abdullah Güzeldülger, “Banka Asya'da garanti kapsamındaki ödemelerin takvimini TMSF açıklayacak. Yıl sonundan önce yapılacağını tahmin ediyorum” dedi. Güzeldülger, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından Bank Asya'nın bankacılık lisansını iptal ettiğini hatırlatarak, lisans iptalinden sonra Bank Asya'nın satışının önünde ciddi bir blokaj olduğunu, satışının zorlaştığını, hemen hemen imkansız hale geldiğini anlattı.



Banka bilançosunu, şubesini ve personelini küçültme yoluna gittiklerini belirten Güzeldülger, “Bu sürecin bir parçası olarak bankanın iştiraklerinden Asya Emeklilik, Asya Yatırım ve Işık Sigorta'yı satışa çıkardık. Böylece bankanın küçültülmesi, buradan sağlanacak kaynaklarla bankanın mudilere, kreditörlere olan borçlarının ödenmesini hedefledik” dedi. Asya Yatırım için apılması öngörülen ihaleye teklif gelmediğini hatırlatan Güzeldülger, Işık Sigorta ve Asya Emeklilik için düzenlenen ve teklif aldıkları ihalelerin sonuçlarının da Fon Kurulu onayına sunulduğunu bildirdi.



Gayrimenkuller satılacak


Tasfiyede zorlu bir sürecin kendilerini beklediğini vurgulayan Güzeldülger, tasfiye sürecini mümkün olan en kısa zamanda tamamlamak istediklerini bunun en iyi şartlarda 2-3 yıldan aşağı mümkün olmayacağını söyledi. Güzeldülger, Banka Asya'nın aktifindeki gayrimenkul ve diğer varlıklarla ilgili değerleme çalışmalarını yaptırdıklarını da belirterek, “Onları toplu olarak muhtemelen bir müzayede yöntemiyle satabiliriz. Ya önümüzdeki ay ya da ondan sonraki ay gayrimenkul ve varlıkların satışını deneyeceğiz” bilgisini verdi.


#Bank Asya
#FETÖ
#TMSF
8 years ago