|

Bakan Tüfenkci: Bu millet silahla boyun eğmiyorsa ekonomiyle hiç eğmez

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Orta Vadeli Program'da açıklanan yüzde 4,4'ün üzerinde, yüzde 5'in de üzerinde büyümenin bu yıl yakalanmış olacağını bildirdi.

Yeni Şafak
12:51 - 31/08/2017 Perşembe
Güncelleme: 12:54 - 31/08/2017 Perşembe
AA
Bakan Tüfenkci: Çalışırız, gayret ederiz, Avrupa olmazsa Afrika deriz. Afrika olmazsa Amerika, orası olmazsa Asya deriz ve biz mücadelemizi her ortamda veririz.
Bakan Tüfenkci: Çalışırız, gayret ederiz, Avrupa olmazsa Afrika deriz. Afrika olmazsa Amerika, orası olmazsa Asya deriz ve biz mücadelemizi her ortamda veririz.
Malatya Esnaf ve Sanatkarları
Oda başkanlarıyla bir araya gelen Tüfenkci, esnafın Türk ekonomisinin omurgası olduğunu ve ülkesini büyütmek için elinden geleni yaptığını söyledi.
  • Kendilerinin de esnafı büyütme, geliştirme ve değişen ekonomik şartlara uyumlu hale getirme noktasında gayret gösterdiklerini ifade eden Tüfenkci, "Özellikle esnafımızı ekonomik anlamda ezici zincir mağazaların rekabetinden korumak istiyoruz. Esnafımızın gelişerek önce tüccar, sanayici, ihracatçı olmasını istiyoruz. Olduğu yerde kalmasını istemiyoruz. Bunun için gerek ilimizde gerekse Türkiye'de projeler üretiyoruz, destekler veriyoruz." diye konuştu.
Büyüme sürecek
Bülent Tüfenkci, Türkiye'nin istiklal ve istikbaline karşı bir saldırıda her zaman dimdik ayakta durduğunu vurguladı. Bunun en son örneğinin 15 Temmuz'da yaşandığına işaret eden Tüfenkci,
"Bu ülkenin birliğine, dirliğine göz diken hainlere karşı da başta esnafımız olmak üzere bütün millet topyekün ayakta kalmış ve onlarla gerekli mücadeleyi yaparak o darbe girişimini de Allah'ın izniyle akamete uğratmıştır."
dedi.

Darbe girişimin başarısız olmasının ardından ekonomik terör uygulanmaya başladığını aktaran Tüfenkci, hükümetin almış olduğu tedbirlerle bunun da engellendiğini dile getirdi.

Bakan Tüfenkci, sözlerini şöyle sürdürdü:

DEAŞ, PKK, FETÖ, DHKP-C ve diğer terör örgütleriyle mücadelenin sürdüğünü ifade eden Tüfenkci, bunların her birinin farklı noktalardan Türkiye'yi ve siyasetini itibarsızlaştırmaya yönelik saldırılar yaptıklarını kaydetti.

"Biz mücadelemizi her ortamda veririz"
  • Tüfenkci, Türkiye'nin haklı talepleriyle baş edemeyen Almanya'nın ekonomik anlamda tehdit ve şantaja başvurduğunu ifade ederek, "Oysa bu millet silahla boyun eğmiyorsa ekonomiyle hiç eğmez. Çalışırız, gayret ederiz, Avrupa olmazsa Afrika deriz. Afrika olmazsa Amerika, orası olmazsa Asya deriz ve biz mücadelemizi her ortamda veririz. Çünkü bizim geçmiş bir medeniyetimiz, güç almış olduğumuz bir tarihimiz var." şeklinde konuştu.

#Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci
#Malatya
#Büyüme
7 yıl önce