|

Bakan Tüfenkci Arjantin Büyükelçisi Tettamanti'yi kabul etti

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Bakanlık olarak görev ve yetki alanları içerisinde Arjantin ile her türlü iş birliğine açığız. İş adamları düzeyinde doğrudan temasları sağlayacak organizasyonları yapmamız lazım. Her iki tarafta da ticareti geliştirme iradesi varsa, engeller ortadan kaldırılabilir" açıklamasında bulunurken, Arjantin'in Ankara Büyükelçisi Tettamanti, "Türkiye'nin özellikle Suriye konusunda ortaya koyduğu çabalarını, terörizme karşı mücadelesini ve tavrını destekliyoruz" dedi.

Yeni Şafak
11:26 - 15/02/2017 Çarşamba
Güncelleme: 11:31 - 15/02/2017 Çarşamba
AA
Arjantin'in Ankara Büyükelçisi Julian Luis Tettamanti ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci
Arjantin'in Ankara Büyükelçisi Julian Luis Tettamanti ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Bakanlık olarak görev ve yetki alanları içerisinde Arjantin ile her türlü iş birliğine açık olduklarını belirterek, "İş adamları düzeyinde doğrudan temasları sağlayacak organizasyonları yapmamız lazım. Her iki tarafta da ticareti geliştirme iradesi varsa, engeller ortadan kaldırılabilir" değerlendirmesinde bulundu.



Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Tüfenkci, Arjantin'in Ankara Büyükelçisi Julian Luis Tettamanti'yi makamında kabul etti.



Türkiye ve Arjantin arasında 100 seneyi aşan köklü ilişkilerin bulunduğunu anımsatan Tüfenkci, iki ülke arasında başta ticaret, turizm, kültür ve bilimsel iş birliği olmak üzere çok sayıda ikili anlaşma bulunduğuna işaret etti. Tüfenkci, iki ülkenin pazar imkanlarına oranla ticaret hacminin düşük kaldığını, ticaretin sınırlı sayıda üründe ve sektörde yoğunlaştığını belirterek, ticaret hacminin artırılması gerektiğini vurguladı.



İki ülke arasında kısa süre önce imzalanan Gümrük Konularında Karşılıklı İdari Yardım Anlaşması'nın önemine dikkati çeken Tüfenkci, "İş adamları düzeyinde doğrudan temasları sağlayacak organizasyonları yapmamız lazım. Her iki tarafta da ticareti geliştirme iradesi varsa, engeller ortadan kaldırılabilir" ifadelerini kullandı.



15 Temmuz darbe girişimine de değinen Tüfenkci, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) sapkın bir inançla kendi çıkarları doğrultusunda milli iradeyi hedef aldığını, legal görünümlü illegal bir örgüt olduğunu ifade etti. FETÖ'nün uluslararası arenada da faaliyet gösterdiğini ve bu ülkelere de zarar verebileceğini dile getiren Tüfenkci, söz konusu terör örgütü ve diğer terör örgütleriyle mücadelede iş birliğinin önemine vurgu yaptı.



Büyükelçi Tettamanti, Türkiye ve Arjantin arasındaki ekonomik ilişkileri geliştirme yönünde net bir talimat aldığını, iki ülke Cumhurbaşkanlarının iradesiyle ticari ilişkilerin ileri noktalara getirilebileceğini belirtti.



Ticareti geliştirmek ve kolaylaştırmak amacıyla mevcut yol ve yöntemlerin geliştirilebileceğine işaret eden Tettamanti, tarım, gıda ve teknoloji kullanımı alanlarında da karşılıklı yardım ve iş birliği yapılabileceğini ifade etti.



Tettamanti Türkiye'nin özellikle Suriye konusundaki çabalarını, terörizme karşı mücadelesini ve tavrını desteklediklerini kaydetti.



#Arjantin Ankara Büyükelçisi
#Julian Luis Tettamanti
#Gümrük ve Ticaret Bakanı
#Bülent Tüfenkci
8 yıl önce