|

Alnımızın akıyla badireyi atlattık

Türkiye'yi işgal girişimini elbirliğiyle bertaraf eden Türkiye, yarınlara daha umutlu bakıyor. 15 Temmuz ihanetinin ardından ekonomik çarkları daha hızlı döndürmek için büyük çaba harcayan iş adamları, “Alnımızın akıyla badireyi atlattık. Herkes el birliğiyle vatana ve geleceğine sahip çıktı. Türkiye istikrarla büyüyor” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/07/2017 Perşembe
Güncelleme: 08:43 - 13/07/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Alnımızın akıyla badireyi atlattık
Alnımızın akıyla badireyi atlattık

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’nün Türkiye’yi işgal girişiminin üzerinden bir yıl geçti. Milletçe birlikte karşı koyduğumuz hain kalkışmanın püskürtülmesinde iş dünyasının dik duruşu da etkili oldu. Ülkemizi esaret altına alma girişimini el birliğiyle bertaraf eden Türkiye, şimdi yarınlara daha da umutla bakıyor. Yıl dönümüne sayılı günler kalan 15 Temmuz ihanetini değerlendiren iş dünyası temsilcisi STK'lar, darbe girişimine canlarıyla karşı koyan şehitlere rahmet diledi. 15 Temmuz şehitlerini değişik etkinliklerle anan iş dünyası temsilcisi oda, borsa, birlik ve dernekler, yaptıkları açıklamalarda ekonominin dünden daha güçlü olduğuna da dikkat çekti.

%5 BÜYÜMEYLE CEVAP VERDİK

Darbe girişiminin ardından Türkiye ekonomisine yönelik başlatılan kıskaç hareketine de aldırış etmeyen iş dünyasının sergilediği performansın önemi bugün daha iyi anlaşılıyor. Derecelendirme kuruluşlarının not indirerek köşeye sıkıştırma hamlesine karşı koyan Türk iş dünyası, üretim, istihdam ve ihracatını sürdürerek geçen yıl ekonominin yüzde 2,9 büyümesine omuz verdi. 15 Temmuz’un ardından geçen bir yılı değerlendiren iş adamları; hem yaşadıklarını anlattı hem de bu işgal girişiminin tarihsel önemine dikkat çekti.

Şehitler tüm dünyada anılacak

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD), 15 Temmuz şehitlerini tüm dünyada anacaklarını duyurdu. Dernekten yapılan açıklamada, “Darbeler, tarihin kara lekeleridir ve bizler bunların canlı şahitleriyiz. Demokrasi tüm insanlığa gerekiyor, iktidarların asıl sahibi vesayetçi zihniyetleri değil milletlerdir. Biz MÜSİAD olarak, yani Türkiye’nin en yaygın iş örgütü ve ülkesini seven iş adamları olarak, milletimizin tarafındayız; demokrasimizi savunmaya devam edeceğiz. Demokrasimiz için hain terör örgütlerinin karşısında hayatını kaybeden hiçbir canımızı unutmayacağız. Demokrasiyi, o gün yürüyüp gittikleri gibi bugün de aynı yolda ilerleyenler değil, üniforma giyen asker kılıklı teröristlerin, tankların ve uçakların karşısında dimdik duranlar ayakta tutmuştur” denildi.

Nöbete devam

MÜSİAD; açıklamada şu ifadeler dikkat çekti: “15 Temmuz’da milletin yazdığı destanı okumamak için ellerinden geleni yapanlar, destanın kahramanlarını görmezden gelenler; vatansız kalan mağlup teröristleri gözetip kollamaktadırlar. 15 Temmuz’da Türkiye’de oynanmak istenen oyunu da bu coğrafyanın farklı köşelerinde yeniden sahneleme densizliğindeler. MÜSİAD olarak biz, demokrasisine ve iradesine sahip çıkmanın verdiği gururla nöbete devam eden milletin yanında olacağız."

KİM TUTAR SENİ

15 Temmuz etkinliklerini yurt dışına da taşıyacaklarını açıklayan dernek, ilgili etkinliklere üye iş adamlarının geniş katılım sağlayacağı belirtildi. Bunun yanı sıra yeni eğitim-öğretim yılı açılışında 4. ve 5. sınıf öğrencilerimize zaferimizi anlatan ‘Kim Tutar Seni’ isimli çocuk kitabını dağıtacağız" denilen açıklamada, milletinin iradesini arkasına almış iş adamlarını kimsenin tutamayacağına da dikkat çekildi.

ABD felç geçirdi Türkiye direndi

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Başkanı Mustafa Koca, 11 Eylül sonrası ABD’de milyonlarca insanın işsiz kaldığını, bu ülkenin borsasında ve turizminde büyük kayıp yaşandığını, ülke ekonomisinin adeta “felç” geçirdiğini hatırlattı. Koca, "Türkiye'de ise hükümetin atmış olduğu yerinde adımlar ve vatandaşın tutumuyla ülke dimdik ayakta durdu, sırtı asla yere gelmedi gelmeyecek" dedi.

Üretmeye
devam edeceğiz

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), darbe girişiminin ardından Türkiye ekonomisine yönelik başlatılan kıskaç hareketine de aldırış etmeyen çalıştıklarını ve ülke için çalışmaya ve üretmeye devam edeceklerini açıkladı.


İttifak Holding’ten
anlamlı sergi

İttifak Holding, 15 Temmuz’un birinci yıldönümünde anlamlı bir sergiye imza atıyor. İttifak, ressam ve çizer Şafak Tavkul’un darbecilere karşı direnmek için Çengelköy’de sokağa çıktıktan sonra yanındaki deftere tanık olduğu olayları çizmesiyle oluşturduğu eserlerin sergisine ev sahipliği yapıyor. 15 Temmuz Milletin İttifakı isimli sergi, 12-16 Temmuz tarihleri arasında Kulesite’de ziyaret edilebilecek.

Destan yazdık

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, 15 Temmuz’un, ülke ekonomisinin tamamına vurulmak istenen bir darbe girişimi olduğunu söyledi. Çağlar, “O gece Türkiye için bir yeniden doğuş destanıdır. Bu süreç ekonomimiz için de büyük bir sınavdı. İş dünyası olarak yekpare, sağlam bir duruşla, biz o sınavı alnımızın akıyla geçtik. Ekonomiye olumsuz etkisi olmamasının en önemli nedeni hükümetin dirayetli tutumudur. ” dedi.

Darbeyi ülkeye kattığıyla anacağız

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi bugün geriye dönüp baktıklarında o karanlık geceyi olumsuz yanları ile değil, ülkeye kattıklarıyla andıklarını söyledi. Büyükekşi, “15 Temmuz gecesi ülkemiz, bir daha asla yaşanmamasını dilediğimiz bu menfur girişimden büyük bir toplumsal sinerji ile çıktı. Hain darbe girişiminden bu yana ihracatımızda değer bazında yüzde 4,5, miktar bazında yüzde 7,5’lik artış gördük. Destek ve teşvikler ekonomimize can simidi oldu. Yılın geri kalanında da çok daha yüksek rakamlara ulaşacağız” bilgisini verdi.

Her şeye rağmen büyümeyi sürdürdük

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan Türk sanayicisinin olumsuzluklara göğüs germeyi bildiğini söyledi. Bahçıvan, “Bu beklenmedik olumsuz olaylar dünyanın en gelişmiş ülke ekonomilerinde yaşansaydı bu ülke ekonomilerinde bizim ekonomimizin yaşadığı tahribattan daha büyüğü yaşanırdı. Bizde ise ekonomimizin ve sanayimizin çarkları durmadı, durdurulamadı. Sanayi sektörümüz eski dönemlerden kalmış olan o güçlüklerle savaşma direncini 2016’da sürdürdü ve yüzde 2,9 büyüyen ekonomimize yüzde 4,5’lik büyümesiyle en büyük katkıyı sundu. Bu performans 2017’de de sürdü. İlk çeyrekte yaşanan yüzde 5’lik büyümeye sanayi yüzde 5,3 ile katkı verdi” ifadelerini kullandı.

#İSO
#Ekonomik sistem
#15 Temmuz
7 yıl önce