|

Alman turizmci iyi ilişki istiyor

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı çarpıcı açıklamalarda bulundu. Sektör temsilcilerinin en çok bürokrasiden şikayet ettiklerini belirten Avcı, "Cumhurbaşkanlığı sisteminden en çok memnun olacak kitlelerden birisi de turizm sektörü olacak" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/03/2017 Pazartesi
Güncelleme: 07:54 - 13/03/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı
Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, sektörü değerlendirdi. Yeni Şafak gazetesine açıklamalarda bulunan Bakan Nabi Avcı'nın açıklamaları şöyle:



ALMANYA TURİZM SEKTÖRÜ RAHATSIZ


En az bizim kadar Alman turizm sektöründeki arkadaşlar da siyasetteki söylemlerden rahatsız. Ne yapsak da işleri normale döndürsek gayretindeler. Evet, onlar da ciddi kayıplar yaşıyor. Çünkü neticede karşılıklı bir ilişki var. Biz iyi olursak onlar da iyi olur. Onlar iyi olursa biz de iyi oluruz. Onun için birbirimizi iyi anladığımızı zannediyorum. Ben de Türk Alman ilişkileri öyle 3-5 günde kurulmuş ilişkiler olmadığı mesajını vermeye çalıştım. Tarihi derinliği var. Dolayısıyla konjonktürel siyasi söylemlerden, hatta eylemlerden hemen olumsuz etkilenebilecek bir ilişki biçimi değildir. Tabi ki gene de karşılıklı olarak söylemlerimizde özenli olmamız gerekir. Buraya gelirken de ilişkilerin geleceğine dair çok karamsar bakmadık ama fuardaki varlığımızın gördüğü rağbetten ümitlerimizin boşa olmadığını gördük. Özellikle turizm alanında ilişkilerimizin düzeleceğine dair işareti çok net aldık.





RUSYA İLE ESKİSİNDEN DAHA İYİ OLABİLİRİZ


Şimdi bu kanaatimi besleyen bir diğer örnek de Rusya ile yaşadıklarımız. Biliyorsunuz, uçak krizinden sonra Rusya ile ilişkiler hemen hemen her alanda gerildi. Bizim oradaki iş adamlarından tutun orada okuyan öğrencilerimize varıncaya kadar herkesin etkilendiği çok ciddi sıkıntılı bir dönem yaşadık. Ama daha sonra Cumhurbaşkanının siyasi iradesiyle çok kısa zamanda toparlandı. Şimdi belki eskisinden bile daha iyi olacak şekilde ilişkilerimiz çevrildi. Ruslarla olduğu gibi Almanlarla da kötü değil ilişkilerimiz. Dolayısıyla burada belli bir vade içinde ilişkilerimizi her iki tarafı da memnun edecek şekilde belli bir düzeye taşıyabileceğimizi görüyorum.



FETÖCÜLER SİSTEMLİ BİR ŞEKİLDE FAALİYETTELER


Almanya'ya, Hollanda'ya ve muhtelif Avrupa ülkelerine kaçmış veya orada yerleşik olarak yaşayan FETÖ'cülerin Türkiye'deki geçmiş uygulamalarından da bildiğimiz üzere özellikle medya üzerinde ve lobicilik faaliyetlerinde çok sistemli bir şekilde faaliyette oldukları çok açık. Burada da onların etkileri olduğunu zannediyorum. Almanya seçime doğru gidiyor. Böyle zamanlarda kendilerince tehlikeli gördükleri bir takım marjinal partilerin söylemlerini ödünç alan ana akım siyasetler oluyor. Aramızdaki bulanıklarda da bunun etkisi var zannediyorum.



Bürokraside işler yavaş ilerliyor


Turizmcilerden duyduğum en büyük şikayet bürokraside işlerin ne kadar yavaş yürüdüğü, imar planlarından birçok ihaleye kadar bürokrasinin nasıl ağır ve önlerini tıkayıcı olduğuna dair şikayetler duyuyorum. Dolayısıyla cumhurbaşkanlığı sisteminin en önemli özelliği hızlı ve etkin yönetimi sağlamak ise ki bence de öyledir. O zaman yeni sistemden en çok memnun olacak kitlelerden birisi de turizm sektörüdür. İdarenin hızlı ve etkin iş yapamadığından şikayet ediyorlar.


16 Nisan'dan sonra cumhurbaşkanlığı sistemiyle özellikle turizm alanında işler daha hızlı olacak.




#Kültür ve Turizm Bakanı
#Nabi Avcı
#Cumhurbaşkanlığı sistemi
#Turizm
#FETÖ
7 yıl önce