İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Binası'nda, KİPTAŞ Silivri 3. Etap Konut Projesi'ni basına tanıtan Uysal, modern, sağlıklı ve güvenli bir hayat için planlı sosyal konut üretimine devam ettiklerini bildirdi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden KİPTAŞ'ın bin 508 konuttan oluşan Silivri 3. Etap Konut Projesi'ni basın mensuplarına tanıttıklarını ifade eden Uysal, KİPTAŞ'ın bugüne kadar toplam 76 bin 463 konut inşa ettiğini ve Silivri Konutları 3. Etap Projesi ile beraber bu sayının 77 bin 971’e ulaştığını söyledi.
Uysal, şöyle devam etti:
Projede, Otopark Yönetmeliğine uygun olarak her daireye bir park yeri olmak üzere toplam bin 508 araçlık açık otoparkın mevcut olacağını aktaran Uysal, sözlerini şöyle sürdürdü:
Uysal, başvuru yapmak isteyen vatandaşların KİPTAŞ ofislerinden ve internet sayfasından edinebilecekleri başvuru formunda yazan banka hesabına 2 1 daireler için bin lira, 3 1 daireler için 2 bin lira ücreti yatırdıktan sonra başvuru yapabileceklerini açıkladı.
Konuşmasının ardından Uysal, vatandaşların ilk müracaatlarını alarak, kayıtlarını yaptı.
Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Uysal, kaçak katlara ilişkin soru üzerine şunları kaydetti:
"Kararımız şu konuda kesin; 'Hiçbir şekliyle orada kaçak kat varmış, ilave imar vereceğiz' diye bir şeyimiz yok. Tartışma olmayan, yani 5 kat imarı olan yerde 6 kat var ve biri kaçak ise şimdiye kadar komşular bu problemli yerde huzur içinde oturmuş, bu problemi nasıl çözeceklerine kendileri de karar vermiş olmalı ki biz onlara yardımcı olabilelim. Onlar kendi aralarında anlaşamadı da imzaları atmadı da 'orada hadi kentsel dönüşüm yapalım' diye bir şeyimiz olmayacak. Dolayısıyla biz orada ilçe belediyemiz devreye girsin, orada vatandaş çözüm adına adım atsın diye bekliyoruz. Vatandaş şu konuda haklı, bir kat kaçak olan yerde bile, çözüm önerimiz var ama örneği olmadığı zaman vatandaş haklı olarak 'acaba' diyor. İmza atmaktan çekinebilir."
"Biz örnekleri bire bir çıkarırsak, örneğin, şu anda Beyoğlu'nda başladı, imzalar atıldı, ruhsatı alındı. Önümüzdeki haftadan itibaren Van Blokları Beyoğlu'nda, imar artışı yapılmadan 100 dairelik bir yere 120 daire yapılıyor." diyen Uysal, bu projede vatandaşın cebinden 5 kuruş para çıkmadığını belirtti.
Uysal, iptal edilen metrolardan 4 hattın yıl sonuna kadar bitirilmesi sözünü aldıktan sonra tekrar devam kararı aldıklarını hatırlatarak, "Bizim eski Sirkeci-Halkalı banliyö dediğimiz, Kazlıçeşme-Halkalı banliyö hayata geçtiği zaman önemli bir rahatlama olacağını düşünüyoruz. Halkalı-Bahçeşehir-Esenyurt-Beylikdüzü metromuz, Esenyurt'a kadar ihalemiz yapıldı. O devamı geldiği zaman önemli" diye konuştu.
Projede, engelli vatandaşlara pozitif ayrımcılık yapılacağına dikkati çeken Uysal, "Engelli vatandaşlarımıza 90 konut. Engelli vatandaşlarımıza, kuraya tabi olmadan giriş katları veriyoruz. Giriş katlarda da evin giriş ve çıkışı tekerlikli sandalyelerin girişine ve çıkışına uygun. Evin içi de mutfağı, lavabosu, ıslak zeminleri de engellilere uygun bir şekilde özel olarak yapılmış. Bu evler, engelli vatandaşların müracaatlarıyla onlara verilecek. Engellilere de pozitif ayrımcılık yapmış olacağız. Hayırlı olsun." dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, deprem bölgelerinde bulunan ilçe belediyelerinin elini taşın altına koyup vatandaşla diyalog kurarak çalışma yapması gerektiğine işaret ederek, "Biz Büyükşehir olarak sadece belediyelerimiz üzerinden çalışmıyoruz. Hem ilçe belediyemizin hem de vatandaşın bire bir anlaştığı noktada yardımcı oluyoruz" şeklinde konuştu.