|

Yunanistan'dan darbeci askerler için yeni karar

Yunanistan hükümeti, darbeci askere sığınma hakkı tanıyan komisyondan kararını iptal etmesini istedi. Dışişleri Bakanlığı, "Bu karar Yunanistan’la ikili ilişkilerimiz ve bölgesel konulardaki ortak çalışmalarımız üzerinde kuşkusuz etkileri olacaktır" açıklamasını yapmıştı.

Yeni Şafak
23:17 - 30/12/2017 Cumartesi
Güncelleme: 23:18 - 30/12/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Foto: Arşiv
Foto: Arşiv

Yunanistan hükümeti, darbeci askerlerden birinin sığınma talebini kabul eden Bağımsız İltica Komisyonu’nun kararını iptal ettirmek için Atina İdari İstinaf Mahkemesi'ne başvurduğunu bildirildi.

Yunanistan Başbakanlık Basın Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamada, darbeci askerin kabul edilen sığınma talebinin iptali için ilgili mahkemeye itirazda bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, "
8 Türk asker ile ilgili defalarca ve açıkça ifade edilen sabit tezimiz çerçevesinde, Yunan hükümeti tarafından, İkinci Derece Mülteci Komisyonu’nun sığınma verilmesiyle ilgili dünkü kararının iptali için dilekçe sunulmuştur.
" ifadelerine yer verildi.

Yunanistan İltica Komisyonu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası Yunanistan'a kaçarak siyasi sığınma talebinde bulunan 8 darbeciden birinin başvurusunu kabul edilmişti.

"Yunanistan darbecileri koruyan bir ülke"

Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan'ın FETÖ'nün darbe girişimine katılan ve Yunanistan'a kaçarak siyasi sığınma talebinde bulunan 8 darbeciden birine sığınma hakkı verdiği belirtilerek, "Yunanistan, bu kararı ile darbecileri koruyan ve onlara kucak açan bir ülke olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur." ifadesi kullanılmıştı.

#Yunanistan
#Darbeci
#15 Temmuz
7 yıl önce