|

Türkiye'yi hedef alan gazeteci Bodrum'da tatilde!

Daha önce Alman gazetesi Bild'in genel yayın yönetmenliğini yapan ve Türkiye aleyhinde haberlere imza atan Kai Diekmann'ın Bodrum'dan paylaştığı fotoğraf tepki topladı. Tepkilere pişkince cevap veren Diekmann, "Türkiye güvenli değil" haberleri yapan Bild'den ayrıldığını söyledi.

Yeni Şafak
16:19 - 5/08/2017 Cumartesi
Güncelleme: 17:00 - 5/08/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Türkiye karşıtı yayın politikasıyla bilinen Bild'de 15 yıl boyu yöneticilik yapan Kai Diekmann, Türkiye'de tatil yaptığını Twitter hesabından paylaştı.
Türkiye karşıtı yayın politikasıyla bilinen Bild'de 15 yıl boyu yöneticilik yapan Kai Diekmann, Türkiye'de tatil yaptığını Twitter hesabından paylaştı.

2001 yılından 2016 yılına kadar Alman gazetesi Bild'in genel yayın yönetmenliğini yapan, Kai Diekmann yöneticisi olduğu gazetenin sık sık Türkiye aleyhtarı yayınına rağmen Türkiye'ye gelince tepki topladı. Her fırsatta çığırtkanlık yapan ve "Türkiye güvenli bir yer değil" iftiraları atan Bild'in eski yöneticisi Bodrum'dan bir fotoğraf paylaştı.

Diekmann'ın fotoğrafına Türk medyasından tepki yağdı. Diekmann, kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda tatilini Bodrum'da geçirdiğini duyurmuştu.

Diekmann, verilen tepkiler üzerine, pişkin bir söylem kullanarak "Ben artık Bild'de genel yayın yönetmeni değilim" açıklamasını yaptı. Ancak 15 yıl yöneticiliğini üstlendiği gazetenin Türkiye aleyhindeki kara propagandası sadece son zamanlarda ortaya çıkan bir durum değil.

  • Gazete son dönemde iki ülke arasında yaşanan krizlerde Türkiye karşıtı haberleriyle dikkat çekmişti. Almanya Dışişleri Bakanlığı, bir süre önce vatandaşları için bir seyahat uyarısı yayınlamış ve uyarıda Türkiye'ye gitmeleri durumunda vatandaşlarına 'tutuklanmama garantisi' veremeyeceklerini belirtmişti.
#Bild
#Türkiye
#Kai Diekmann
7 yıl önce