|

Trump'ın Ortadoğu danışmanı Türk

ABD'nin 45'inci başkanı Donald Trump'ın Ortadoğu danışmanı Türk asıllı Saygın Şimşek. Şimşek, seçim sürecinde yaptığı açıklamalarda FETÖ'nün Clinton'la derin ilişkileri olduğunu söylemişti.

Yeni Şafak
11:10 - 11/11/2016 Cuma
Güncelleme: 08:37 - 11/11/2016 Cuma
Yeni Şafak

ABD'de başkan seçilen Donald Trump'ın dün açıklama yapan danışmanı Michael Flynn, teröristbaşı Gülen'e ev sahipliği yapmayacaklarını söylemiş ve Türkiye'yi ilgilendiren önemli açıklamalar yapmıştı. Trump'ın ekibiyle ilgili Türkiye'yi ilgilendiren bir gelişme daha olduğu ortaya çıktı. Trump'ın Ortadoğu danışmanı Türk asıllı Saygın Şimşek.



Şimşek, seçim sürecinde yaptığı açıklamalarda, "Trump, Clinton ile çok derin maddi-manevi ilişkileri bulunan Fetullah Gülen'in bir terörist olduğuna inanıyor” ifadelerini kullanmıştı.



"FETÖ, PYD, PKK'yı tehdit olarak görüyoruz"


Türkiye'nin Trump için önemli bir müttefik olduğuna dikkat çeken Şimşek,



"Türkiye, NATO ortağı olan çok stratejik bir müttefiktir. İnsanlığa karşı olan bu iki büyük tehlike ile mücadelede Türkiye çok önem taşımaktadır. Sayın Trump başkan seçilecek olursa eminim ki Türkiye ajandasında önemli bir yer teşkil edecektir. Ayrıca başkanlık seçimlerinde de Hillary Clinton'ın arkasında Neocon'lar ve Evrensel Elitçiler var. Clinton'ın kazanması demek; daha fazla savaş, mülteci, kan ve gözyaşı demektir. Rusya ile muhtemel nükleer savaş riski demektir. Unutmamalıyız ki Clinton seçilecek olursa FETÖ'ye, PKK'ya ve PYD'ye ABD sınırsız destek verilecek demektir" demişti.










#Donald Trump
#Saygın Şimşek
8 yıl önce