|

Terör için her salon serbest

Bakan ve milletvekillerinin toplantılarına izin vermeyen Almanya, himayesindeki terör örgütlerine kapıları ardına kadar açıyor. Terör örgütlerinin, imtiyaz ve güvenlik kalkanı sayesinde ne kadar rahat hareket ettiklerini veriler ortaya koyuyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 03:47 - 9/03/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Terör için her salon serbest
Terör için her salon serbest

Alman yetkililer, Türk halkının yüzde 50'sinin oyunu almış AK Parti'ye miting izni vermezken, PKK ve örgüte müzahir derneklere 2016'da 12 spor salonu, 68 de otel toplantısına izin verdi. En dikkat çekici olanı ise 2017'nin ilk 3 ayında 3 büyük salon toplantısı ve 7 otel toplantısına onay verdi.



DHKP-C'ye müzahir 4 derneğin geçen yıl Almanya'da 8 otel toplantısına izin verilirken, bu yılın ilk 3 ayında ise DHKP-C'ye müzahir derneklerin ülkede yaptığı toplantı sayısı şimdilik 4. Terör örgütü PKK ile birlikte son 4 yıldan buyana kol kola gezen MLKP, 2016 yılında Almanya'da 3 otel toplantısı yaptı.



FETÖCÜLERE BİLE İZİN VERDİLER


En dikkat çekici olanı ise 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ABD ve Almanya'yı neredeyse üs haline dönüştüren FETÖ mensuplarının Avrupa'da yeniden toparlanmak için Almanya'yı merkez seçmesi oldu. Son 7 ayda 5 bini aşkın FETÖ mensubunun siyasi oturum izni aldığı Almaya'nın, darbecilere, 2017'in ilk 3 ayında Hamburg ve Köln'de 2 otel toplantısı yapmasına izin verdiği ve güvenliğinin sağlandığı öğrenildi.



PKK'NIN ALMANYA'DA 161 DERNEĞİ BULUNUYOR


Terör örgütü toplantılarına izin vermekle kalmayan bir de bu etkinlikleri saldırılara karşı koruyan Almanya'da PKK ile ilişkili 161, DHKP-C'nin 42 derneği resmi izinle faaliyet gösteriyor. FETÖ mensuplarının Almanya'daki faaliyetleri ise hem sermaye hareketliliği hem de dernekleşme süreci açısından oldukça dikkat çekici. Zira FETÖ mensuplarının Amanya'daki derneklerinin sayısı 21.



16 NİSAN'I BEKLİYORLAR


16 Nisan'da yapılacak anayasa referandumu Almanya'nın da bir numaralı gündemi olmaya devam ediyor. Eylül ayındaki seçimlere hazırlanan Almanya Başbakanı Angela Merkel ve kurmayları Türkiye ile ilişkileri konusunda iki senaryo üzerinde durduğu belirtiliyor. Referandumdan “Evet” ve “Hayır” sonuçlarına göre bir yol haritası belirleyecekler.


#Anayasa referandumu
#16 Nisan
#FETÖ
#PKK
#Angela Merkel
8 yıl önce