|

Soros’un değnekçisi!

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) başkanı Kenneth Roth, Beşiktaş'taki PKK saldırılarına terör eylemi diyemedi. PKK şiddetine sempati besleyen Roth teröristleri "milis" olarak niteledi. Türkiye'yi "insan hakları sopasıyla" eleştiren Roth'u George Soros ve "Ford Vakfı" destekliyor. Sözde insan hakları savunucusu 27 yıldır aynı koltukta oturuyor.

Yeni Şafak
04:00 - 15/12/2016 Perşembe
Güncelleme: 05:13 - 15/12/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Soros ve Ford Vakfı destekli Uluslararası İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün (HRW) Başkanı Kenneth Roth, 27 yıldır bu kurumun başında görev yapıyor. Yıllık raporlarında Türkiye'yi adeta “yarı-demokrasi" gibi değerlendiren HRW, 1993 yılından bu yana başında olan Kenneth Roth son dönemde Türkiye hakkındaki menfi yorum ve değerlendirmelerini artırdı.



DARBEYE VE KURBANLARINA KAYITSIZ


Türkiye'nin, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından hem Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) hem de PKK yandaşlarını hedef alan tedbirlerini “insan hakları sopasıyla" eleştiren Roth, darbe girişimine maruz kalan Türk halkının mağduriyetine karşı “kayıtsız" bir tavır sergiledi.





SİYASİ ADIMLARI ÇARPIK KODLUYOR


Hemen her gün PKK'nın saldırılarına maruz kalan Türkiye'nin, örgüt ve yandaşlarına yönelik askeri ve siyasi adımlarını her söyleminde “baskı" olarak kodlayan Roth'un, 10 Aralık'ta İstanbul Beşiktaş'ta düzenlenen terör saldırısından


sonra sosyal medyada yaptığı paylaşımlar da tepki topladı.



PKK DİYEMEDİ


PKK'nın uzantısı TAK'ın 44 kişinin şehit olduğu terör saldırısını üstlenmesi Roth'u köşeye sıkıştırdı. PKK'nın "Sivilleri bombalaması için neden bulamayan" Roth, saldırının faillerini "Kürt milisler" olarak tanımladı ve PKK'yı bir terör örgütü olarak görmediğini ortaya koymuş oldu.





İYİ TERÖRİST-KÖTÜ TERÖRİST


Paris'te 2015 yılının Kasım ayında düzenlenen terör saldırılarıyla ilgili açıklamalarında açıkça “terör" vurgusu yapan ve DEAŞ'ı işaret eden Roth'un, PKK'nın terör saldırılarına aynı duyarlılığı göstermemesi, “iyi terörist-kötü terörist" tartışmalarını akıllara getirdi.



Şiddeti sempatik buluyor


Sözde insan hakları savunucusu Roth, PKK şiddetinin sempatizan toplamasında bir sakınca görmüyor. 21 Nisan 2014'te Hürriyet gazetesine verdiği röportajda, “PKK'nın siyasi görüşleri hakkında sempati ifade etmek suç olmamalı" ifadelerini kullanan Roth'un sözleri, PKK'ya yakın medya kuruluşlarında manşetlerde kendine yer buldu. Bağışçıları arasında George Soros'un “Açık Toplum Enstitüsü" ve “Ford Vakfı"nın bulunduğu örgüt, 2010 yılında Amerikalı milyarder George Soros'un gelecek 10 yılda 100 milyon dolar bağış yapacağını açıklamasıyla önemli bir fona kavuşmuştu.



#PKK
#Roth
#İnsan Hakları
#Ford Vakfı
8 yıl önce