|

Rezil sergiyi protesto eden 3 kişi gözaltına alındı

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'ın Axeltorv meydanında Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed'e hakaret içerikli karikatürleri ile açılan sergiyi protesto eden 3 kişi gözaltına alındı.

Yeni Şafak
15:57 - 27/09/2015 Pazar
Güncelleme: 13:01 - 27/09/2015 Pazar
DHA

Kopenhag Emniyet Müdürlüğünden Basın Sözcüsü Rasmus Bernt Skovsgaard, çok az sayıdaki İslam Karştına müdahale etmek isteyen yabancı dostu Danimarkalılardan 3'ünün polis tarafından gözaltına alındığını bildirdi. Skovsgaard yaptığı açıklamada "İslamlaşmaya Karşı" adlı öğüt tarafından Axeltorv meydanında izinli bir gösteri düzenlendi.



Polis gerekli her türlü önlemi aldığı için bir olay çıkmadı ancak polislere küfür eden karşıt görüşlü bir kişi ile, polis kordonunu aşarak, İslam Karşıtlarına saldırmak isteyen 2 kişi gözaltına alındı. Onun dışında gösteri olaysız geçti" dedi. Sayılara 20 civarındaki İslam karşıtları, ülkeye uyum sağlayan göçmenlere karşı olmadıklarını ancak radikal dincilere karşı oldukları için gösteri düzenlediklerini söylediler. İslam karşıtlarına karşı toplanan Danimarkalılar ise "caddelerimizde ırkçı istemiyoruz" diye sloganlar atınca sivil polisler tarafından meydandan uzaklaştırıldılar.


#danimarka
#kopenhag
#islamofobi
9 yıl önce