|

Obama hayal kırıklığı

Erdoğan, son dönemdeki bazı Amerikan politikalarından hayal kırıklığına uğradığını söyledi. Obama yönetiminin Suriye’deki krizi ele alma biçiminin rahatsızlık kaynağı olduğuna dikkati çeken Erdoğan, bu politikaların, Türkiye’nin sınırlarında güvenlik tehditlerinin ortaya çıkmasında rol oynadığına işaret etti

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/11/2016 Pazar
Güncelleme: 22:51 - 19/11/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Amerikan CBS kanalında yayınlanan “60 Dakika” programına özel mülakat veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, son dönemdeki bazı Amerikan politikalarından dolayı “hayal kırıklığına uğradığını” söyledi.



RAHATSIZLIK KAYNAĞI


Barack Obama yönetiminin Suriye'deki krizi ele alma biçiminin de rahatsızlık kaynağı olduğuna dikkati çeken Erdoğan, bu politikaların, Türkiye'nin güney sınırlarında güvenlik tehditlerinin ortaya çıkmasında rol oynadığına işaret etti.



TEHDİDİ ARTTIRDI


Suriye ile ilgili konuları hem ABD Başkanı Obama'ya hem de Başkan Yardımcısı Joe Biden'a aktardığını bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ancak bu konuları ciddi bir şekilde ele almada başarısız oldular ve bu bizi rahatsız etti” diye konuştu. Erdoğan, programda Steve Croft'un Türk-Amerikan ilişkilerine dair sorularını yanıtladı.



HALKIMIZ RAHATSIZ


Darbe girişiminde bulunan FETÖ'nün elebaşı Gülen'in ABD'de herhangi bir soruşturmaya tabii olmadan yaşamını sürdürmesi nedeniyle ABD yönetimini eleştiren Erdoğan, Gülen'in hala ABD'de kalmasının tüm Türk halkını rahatsız ettiğini vurguladı.


#Barack Obama
#CBS
#Steve Croft
8 yıl önce