|

Merkel'den İncirlik açıklaması

Almanya Başbakanı Angela Merkel, İncirlik'teki Alman askerlerinin çekilmesinin ardından Ankara'yla görüşmelerin sürmesi gerektiğini açıkladı.

Yeni Şafak
15:21 - 7/06/2017 Çarşamba
Güncelleme: 15:48 - 7/06/2017 Çarşamba
Diğer
Almanya Başbakanı Angela Merkel
Almanya Başbakanı Angela Merkel

Almanya Başbakanı Angela Merkel, İncirlik'teki Alman askerlerinin çekilmesinin ardından Ankara'yla görüşmelerin sürmesi gerektiğini belirtti.

Merkel, son dönemde İncirlik üzerinden artan gerilim nedeniyle her hangi bir sağduyu mesajı vermezken, Alman Bakanlar Kurulu'nun kararı sonrası yaptığı açıklama şaşırttı. Merkel, Türkiye ile işbirliğine önem verdiklerini söyledi.

Daha önce Ermeni tasarısının kabul edilmesi ile gerilen Türkiye, İncirlik Üssü'ne ziyaretlere izin vermemişti. Merkel'in geri adım atarak söz konusu tasarının hükümetlerini bağlamadığını açıklamasından sonra ilişkiler normalleşmişti.

Ancak 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Almanya'nın FETÖ mensuplarının iltica başvurularını kabul etmesi ve darbecilere ev sahipliği yapması ile ilişkiler yeniden gerilmeye başladı. 16 Nisan referandumu öncesi Almanya'nın Türkiye karşıtı propaganda yapması ile ilişkilerde büyük bir gerilim yaşandı. Türkiye özellikle bazı Alman vekillerin terör örgütü PKK/PYD'ye destek vermesi ve bu isimlerin İncirlik'i ziyaret etmek isteyen Alman ekibinin içerisinde yer alması nedeniyle ziyarete izin vermemişti


#Angela Merkel
#Almanya
#İncirlik
7 yıl önce