|

Masal bitti!

ABD'nin New York eyaletinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yakınlığıyla bilinen işletmeci Selahattin Karakuş'un evinde ve işyerinde Federal Araştırma Bürosu'nun (FBI) arama yaptığı kaydedildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/11/2016 Salı
Güncelleme: 01:42 - 1/11/2016 Salı
Yeni Şafak

Edinilen bilgiye göre, FBI, Brooklyn'deki Masal Cafe'nin işletmecisi Karakuş'un evinde ve işyerinde bir soruşturma kapsamında arama yaptı. Yapılan arama sonrası bazı belgelere ve bilgisayarlara el koyulduğu belirtilirken FBI soruşturmanın mahiyetine ilişkin bir açıklama yapmadı.





Soruşturmanın para transferleri ile ilgili olabileceği öne sürüldü. Karakuş'un sosyal medya hesaplarında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in konuşmalarını paylaştığı görülürken, John F. Kennedy Uluslararası Havaalanı'na yakın bir konumda bulunan mekana, Gülen'e yakınlığıyla bilinen isimlerin sık sık ziyaret gerçekleştirdiği ifade edildi. Öte yandan Karakuş'un 2010 ve 2011 yıllarında ortaklarıyla kafenin sahipliğiyle ilgili sorunlar yaşadığı, sahte belgeyle bazı hisseleri üzerine geçirdiği iddiasıyla ortaklarıyla mahkemelik olduğu öğrenildi.

#FETÖ
#PDY
#FBI
8 yıl önce