|

Kripto çiftliği

FETÖ elebaşı Gülen’in aşçısıyla sağ kolu, ABD’de merdivenaltı yoğurt işine girdi. Pensilvanya’da ‘Mudi Farm’ adı altında tabelasız üretim yapan Murat Hokka ile Cevdet Türkyolu, kaçak yoğurt ve peyniri satabilmek için yerel topluluk ‘Amişler’in ardına gizlendi

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/05/2017 Perşembe
Güncelleme: 08:27 - 4/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
​Kripto çiftliği
​Kripto çiftliği

ABD’de FETÖ üyeleri merdivenaltı üretimle süt ürünleri işine girdi. Pensilvanya’da FETÖ elebaşının kaldığı kamp yakınlarında ‘Mudi Farm’ şirketine bağlı olarak faaliyet gösteren ‘Natürlich’ adlı süt ürünleri firmasını, Gülen’in aşçısı Murat Hokka ile sağ kolu Cevdet Türkyolu yönetiyor. Kaçak yoğurt ve peyniri satabilmek için ABD’deki yerel topluluk ‘Amişler’in adını kullanan FETÖ’cüler, kendilerini gizlemek için de çeşitli kurnazlıklara başvuruyor.

SADECE HAYVAN VAR

Mudi Farm şirketinin internet sayfasında ne çiftlik ne de fabrikanın adresi ve resimleri bulunuyor. Google haritasında Gülen’in kaldığı kampın yaklaşık 100 metre yakınında ‘Mudi Farm’ adlı bir çiftlik bulunuyor ve çiftliğin içinde hayvanların otladığı görülüyor. Ancak bu çiftliğin o şirkete ait olduğuna ilişkin bir iz yok. Çiftliğin girişinde bir posta kutusu bulunuyor ancak herhangi bir tabela yeralmıyor. İnternet sitesinde, yoğurt ve peynirlerin ‘Lancaster ürünü’ olduğu ve ‘Saylorsburg’da sevgiyle üretildiği’ ifadesi yeralıyor. Amişlerin yoğun yaşadığı Lancaster ile Mudi Farm’ın bulunduğu Saylorsburg (Pensilvanya) arasında ise 150 kilometreden fazla mesafe var.


LÜKS İÇİNDE
YAŞIYORLAR

Amişlerin adını kullanarak ‘Natürlich Amish Yogurt’ adıyla yoğurt satmaya çalışan Hokka ile Türkyolu, ABD’de varlık içinde yaşıyor. Hokka’nın FETÖ kampının hemen yakınında yaklaşık 350 bin dolar değerinde son derece lüks bir de evi bulunuyor. Örgütte ‘Uzun Cevdet’ olarak bilinen Cevdet Türkyolu ise tam bir gayrimenkul zengini. Sakarya Cumhuriyet Savcılığı, FETÖ’nün ikinci adamı olduğu iddiasıyla Türkyolu’nun Türkiye’deki tüm malvarlığına el koydurdu. 12 akrabasından 8’i tutuklanan Türkyolu’nun Sakarya’da 24, İstanbul’da 11, İzmit’te 3 ve Ankara’da 1 olmak üzere dört şehirde 39 mülkünün bulunduğu tespit edildi.


#​FETÖ
#Pensilvanya
#ABD
7 yıl önce