|

İngiliz basını PKK'yı görmedi Türkiye'ye saldırdı

Terör örgütü PKK'nın Cumartesi günü Beşiktaş'ta düzenlediği terör saldırısının ardından uluslararası basın da Türkiye'yi hedef almaya başladı. PKK'nın terör saldırıları için 'terör' ifadesini kullanmayan İngiliz basını, Türkiye'yi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef gösterdi.

Yeni Şafak
10:50 - 12/12/2016 Pazartesi
Güncelleme: 11:22 - 12/12/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Türkiye terör örgütü PKK'nın Cumartesi günü düzenlediği terör saldırısında şehit olan 39 kişinin acısını yaşarken, içeride ve dışarıda Türkiye'yi hede alan saldırılar devam ediyor. PKK'nın saldırısını görmezden gelen uluslararası basın Türkiye'yi suçlamayı sürdürdü.



İngiliz Independent gazetesinin Türkiye muhabiri Patrick Cockburn Cumartesi günü İstanbul'da yaşanan terör saldırısı ile ilgili yayınladığı haberinde büyük bir skandala imza attı.



PKK'ya tek laf etmedi


Terör örgütü PKK'nın düzenlediği ve 39 kişinin şehit olduğu, 154 kişinin de yaralandığı saldırı ile ilgili yazı yazan Cockburn, Türkiye'yi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı. Saldırı için "Bombalamalar şüphesiz Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, Meclis'e yeni sunulan ve ona daha fazla güç verecek olan anayasa değişikliği teklifini meşrulaştırmak için kullanılacak" şeklinde skandal ifadelere yer veren Cockburn, terör örgütü PKK'ya ise tek bir söz söylemedi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef gösterdi

Son dönemde Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı terör saldırıları karşısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı suçlayan Independent yazarı, “Koşulları Erdoğan kendi yarattı" sözleri ile büyük bir skandala imza attı. Erdoğan'ı otoriterleşmekle suçlayan Cockburn, "Türkiye'nin gücün keyfi bir şekilde kullanıldığı otoriter bir devlet olmaya doğru kayması başladı bile" ifadelerini kullandı.



FETÖ'ye ve PKK'ya sahip çıktı

Yazdığı yazılarında sık sık Türkiye'yi hedef alan ve terör örgütlerini meşrulaştırmaya çalışan Cockburn, daha önceki birçok saldırıdan sonrada aynı tutumu sergilemişti. FETÖ'nün gerçekleştirdiği darbe girişiminin ardından alınan önlemleri ve FETÖ ile bağlantılı olan isimlerin tutuklanmasını eleştiren Cockburn, terör örgütü PKK'nın Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da gerçekleştirdiği terör saldırılarına karşı yapılan operasyonları da eleştirdi.



Bir diğer İngiliz gazetesi The Guardian ise Beşiktaş'taki terör saldırı sonrası yayınladığı haberinde Türkiye'nin saldırı sonrası intikam alacağının sözünü verdiğini yazdı.



Guardian terör örgütü PKK'nın saldırısından sonra Süleyman Soylu'nun şehit cenazelerinde yaptığı konuşmasına dikkati çekerek, Soylu'nun 'Er yada geç intikam alacağız' sözlerini öne çıkardı.



TAK yaptı deyip PKK'yı görmezden geldi

Guardian gazetesi terör örgütü PKK'nın düzenlediği saldırıyı 'TAK üstlendi' diyerek PKK'yı saldırının dışında tutmaya çalıştı. Guardian gazetesi terör örgütünün Haziran 2015'ten beri Türkiye'de başlattığı terör saldırılarını meşrulaştıran bir dil kullanarak “Saldırı, Güneydoğu'daki devlet şiddetine misilleme olarak yapıldı' sözleri ile büyük bir skandala imza attı. Terör örgütünün son dönemdeki saldırılarını görmezden gelen gazete Türkiye'yi karalayan ifadelere yer verdi.



Numan Kurtulmuş'un saldırıdan sonra “Oklar PKK'yı işaret ediyor" dediğini belirten gazete, PKK'nın terör saldırılarına ise 'terör' diyemedi.
















#PKK
#Terör
#Türkiye
#İngiliz basını
8 yıl önce