|

İlk temas NATO'da

Trump kabinesinin yönetimi devraldığı ABD ile savunma bakanlıkları düzeyindeki ilk temas, 15 Şubat’ta yapılacak NATO Savunma Bakanları toplantısında olacak. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, ABD’li bakana Türkiye’nin üç beklentisini iletecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/01/2017 Perşembe
Güncelleme: 02:03 - 26/01/2017 Perşembe
Yeni Şafak
ABD başkanlığına seçilen Donald Trump, Savunma Bakanlığına James Mattis’i atamıştı. ABD’nin çiçeği burnunda bakanını NATO’da kritik görüşmeler bekliyor.
ABD başkanlığına seçilen Donald Trump, Savunma Bakanlığına James Mattis’i atamıştı. ABD’nin çiçeği burnunda bakanını NATO’da kritik görüşmeler bekliyor.

Trump yönetimi, seçim sürecinde Obama yönetiminden farklı bir pozisyon ortaya koysa da PYD'yi destekleyen açıklamalar yapmış, Trump'ın danışmanları, terör koridorunun gerekliliğinden bahsetmişlerdi. Bir yandan da Suriye'de ABD'nin Türkiye ile çalışması gerektiği mesajları vermişti. Bu doğrultuda Suriye'de ateşkes ve Astana sürecinin de değerlendirilmesinin beklendiği NATO toplantısında, ABD'nin yeni yönetiminin Suriye konusunda izleyeceği tavrın da net olarak ortaya çıkması bekleniyor.



BAKAN IŞIK, MATTİS'E ÜÇ BEKLENTİYİ SUNACAK


NATO Savunma Bakanları toplantısında Savunma Bakanı Fikri Işık ile james Mattis arasında şuana kadar planlanmış bir özel görüşme bulunmuyor. Ancak iki bakanın ilk kez tanışacağı toplantıda ilk temas da sağlanacak. Obama döneminde gerilen ilişkiler bağlamında iki bakanın oturup konuşması gereken konu sayısı hayli fazla.



FETÖ İLK SIRADA


Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'nin Trump yönetiminden 3 beklentisini, “Teröristbaşı Fetullah Gülen'i iade edin, PYD ile işbirliğini bitirin, Yeniden güvenimizi kazanın” başlıklarıyla açıklamıştı. Bakan Fikri Işık'ın da muhatabına bu beklentileri bizzat iletmesi planlanıyor. Yine FETÖ ile mücadele konusunda Türkiye'nin ABD'den beklentileri de ABD'li muhataplara aktarılacak.






#Trump
#NATO
#Fikri Işık
8 yıl önce