|

Gurbetçi demokratik tepkisini gösterecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Türkiye düşmanlarına oy vermeyin” çağrısını değerlendiren UETD Başkanı Sırakaya, “Terör örgütlerini destekleyen anlayışa sahip siyasi partilere, demokratik teamüller çerçevesinde tepki gösterilecek” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/08/2017 Salı
Güncelleme: 03:05 - 22/08/2017 Salı
Yeni Şafak
Gurbetçi demokratik tepkisini gösterecek
Gurbetçi demokratik tepkisini gösterecek

Almanya’daki seçimlerde “Türkiye düşmanlarına oy vermeyin” çağrısında bulunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın sözleri Avrupa’da yankı buldu.

Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD) Başkanı Zafer Sırakaya, “Avrupalı Türkler olarak iki ülke ilişkisine zarar verecek, zedeleyecek siyasi anlayışın hükümet olmasını istemeyiz” dedi. “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasından çok rahatsız olan kesimin referandum sürecinde evet oyu verenlere takındıkları tavır çok açıktı” diyen Sırakaya, “Özellikle Yeşiller ve Sol Parti açıkça ‘hayır’ı destekledi. Sosyal Demokrat ve Hristyan Demokrat Partilerin iktidar olduğu belediyelerde ise ‘evet’i destekleyen siyasilere konuşma hakkı verilmedi. Bütün bu davranışlar sonuç itibariyle Türkiye’deki siyasi hayata

ne kadar müdahil olduklarını çok açık ortaya koydu” dedi. Sırakaya, Almanya’nın içişlerine karışıldığını söyleyenlerin, bugün böyle bir tepki göstermesinin samimiyetlerini sorgular hale getirdiğini dile getirdi.

KARŞILIKLI

SAYGI OLMALI

İki ülke ilişkilerinin birbirine saygı çerçevesinde olmasını arzu ettiklerini ifade eden Sırakaya, “Avrupalı Türkler olarak iki ülke ilişkisine zarar verecek, zedeleyecek siyasi anlayışın hükümet olmasını istemeyiz. PKK terör örgütü ile yeteri kadar mücadele edilmiyor, 250 canımıza kıyan, demokrasimize kast eden FETÖ terör örgütü de demokrasi havarisi olarak görülüyor. Bu anlayışa sahip olan siyasi partilere demokratik teamüller çerçevesinde tepki gösterilecek” şeklinde konuştu.

CEVABI SANDIKTA VERECEĞİZ

Sırakaya, “Avrupa’da yaşayan Türk insanı her türlü terörü ayağının altında biliyor, iyi terörist-kötü terörist ayrımı yapmaksızın terörizmi insanlığın düşmanı olarak biliyor. Bu anlamda bazı terör örgütlerine güzelleme yapan anlayışa cevabını da sandıkta verecektir. Türkiye karşıtı olmayan partiler desteklenecek” dedi.

#Zafer Sırakaya
#Almanya
#Seçim
7 yıl önce