|

Guardian: Londra'daki suikastin Moskova'da bir bedeli olmalı

İngiliz gazeteleri, eski Rus ajanı ve İngiliz vatandaşı Alexander Litvinenko'nun 2006 yılında Londra'da radyoaktif maddeyle zehirlenerek öldürülmesi ilgili bağımsız soruşturmanın sonucunu bugün manşetlerine taşıdı. Ortak fikir ise Rusya bir dizi cinayet zincirinin merkezinde bulunduğu.

Yeni Şafak
12:52 - 22/01/2016 Cuma
Güncelleme: 11:34 - 22/01/2016 Cuma
DHA

İngiliz gazeteleri bugün eski Rus ajanı ve İngiliz vatandaşı Alexander Litvinenko'nun 2006 yılında Londra'da radyoaktif maddeyle zehirlenerek öldürülmesi ilgili bağımsız soruşturmanın sonucunu bugün manşetlerine taşıdı. Guardian gazetesi, "Londra'daki bir suikastın Moskova'da bir bedeli olmalı" dedi.



The Guardian gazetesi manşetinde, İngiltere Başbakanı David Cameron'a, Rusya'ya karşı harekete geçmesi çağrısı yapıldığını yazdı. Londra'daki suikastin Moskova'da bir bedeli olması gerektiğini belirten Guardian, Cameron'dan, İngiltere'nin Rusya'ya yaptırımlar uygulaması istendiğini vurguladı.



Daily Telegraph gazetesi ise , Litvinenko'nun öldürülmesinin olası nedenleri arasında, Putin'in İngiliz Dış İstihbarat Servisi (MI6) için çalışmasının yer aldığına dikkati çekiyor.



Haberde, Rusya'ya konuyla ilgili ciddi bir yanıt verilmesi gerektiği ve Londra'da Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) için çalıştıklarından şüphelenilen tüm Rus diplomatların sınır dışı edilmeleri gerektiği vurgulanıyor.



The Times gazetesi de haberi Rusya bir dizi cinayet zincirinin merkezinde başlığı ile manşetine taşıdı.



Gazete Londra'nın, müttefiklerini, Rusya'nın yeni suikastler düzenleyebileceği yolunda uyardığını ifade ederek, İngiltere'nin Moskova'nın bunun için bir bedel ödemesini sağlaması gerektiğini belirtti.

#The Guardian
#Moskova
#şüpheli ölüm
9 yıl önce